Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bakan Eroğlu'ndan 2 Baraj Müjdesi

İzmir'e gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Valilik ziyareti sırasında bilgilendirme toplantısı düzenleyen Eroğlu, Ödemiş'e içme suyu sağlayacak Aktaş Barajı'nın yapım ihalesinin 31 Ağustos, Bayındır'a yapılacak Zeytinova Barajı'nın yapım ihalesinin ise 16 Ağustos'ta gerçekleşeceğini açıkladı.

Yeni Asır Gazetesi
Bakan Eroğlu'ndan 2 Baraj Müjdesi

İzmir'e gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Valilik ziyareti sırasında bilgilendirme toplantısı düzenleyen Eroğlu, Ödemiş'e içme suyu sağlayacak Aktaş Barajı'nın yapım ihalesinin 31 Ağustos, Bayındır'a yapılacak Zeytinova Barajı'nın yapım ihalesinin ise 16 Ağustos'ta gerçekleşeceğini açıkladı. Manisa'daki Gördes Barajı'dan İzmir'e içme suyu verecek isale hattının yapımının hızla devam ettiğini de belirten Eroğlu, "9 Eylül 2010 saat 10.59'da İzmir'e 59 milyon metreküp içme suyu vereceğiz. Büyükşehir Belediyesi, bu hatta hizmet verecek arıtma tesisi için biraz gecikti. Ancak, yeni ihale edildiğini öğrendik. Bu arada barajdaki su sızıntısını da enjeksiyon yöntemi ile gidereceğiz" şeklinde konuştu. Bakan Eroğlu, yüzde 70'i tamamlanan Çaltıkoru Barajı'nın ise 11.11.2011 günü saat 11.00'de bitirileceğini söyledi. Eroğlu, Gediz Havzası kurtarma projesini de kararlılıkla sürdürdüklerini dile getirdi.

"Şakam yok"

Bakan Eroğlu, eğlence mekanları ve turistik işletmelerin tepkisine neden olan gürültü yönetmeliği ile ilgili kararlı duruşu sürdüreceklerini de vurguladı. Bazı eğlence mekanları ve işletmelerin yönetmeliğin yürürlüğe girmesinin ardından ruhsatsız olduğunu tespit ettiklerini de dile getiren Eroğlu, "Vatandaş sadece lokanta ruhsatı almış, sabahın 04.30'una kadar müzik yayını yapıyor. Madem AB hayat standartlarını yakalayacağız, gürültüyle ilgili de yakalamamız gerekir" diye konuştu. Türkiye genelinde ne kadar ceza uygulandığını bilmediğini ifade eden Eroğlu, "Sadece İzmir'e Çeşme ağırlıklı olmak üzere 170 bin lira ceza kesildi" dedi.

"Engellemiyoruz"

Eroğlu, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Buradaki konuşmasında İSKİ Genel Müdürüyken dönemin hükümeti tarafından engellendiğini anlatan Eroğlu, bir gazetecinin, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni, Çamlı Barajı'nın yapımı konusunda engelliyor musunuz?" sorusu üzerine, "Kesinlikle engellemiyoruz. Aksine destek veriyoruz. Hatta yanlış anlaşılma olmasın diye pozitif ayrımcılık bile yapıyoruz" dedi. Güzelbahçe'nin üst kısmına yapılmak istenen Çamlı Barajı ile ilgili Büyükşehir Belediyesi'nden fizibilite raporu istediklerini, ancak hala fizibilite raporunun kendilerine ulaştırılmadığını kaydeden Eroğlu şunları söyledi: "Büyükşehir Belediyesi önce Çamlı Barajı'nı yapmayı teklif etmiş, sonra vazgeçmiş. Barajın planlaması çok eskiden yapılmış. İklim değişiklikleri ve bazı ölçümler için 'bu barajı yapmak istiyorsan fizibilite yap, getir. Müsade edeceğiz' diye yazı yazdık. Hiçbir şekilde şu ana kadar rapor hazırlanıp bize getirilmedi. Biz fizibilite raporu hazırlamadan İzmir'in parasını çöpe attırmayız. Hiçbir engelleme söz konusu değil."

İzmir'de sadece 26 hektar yandı

İzmir'in ardından geçtiğimiz yıl Seferihisar'da yanan 1092 hektarlık alan ve daha önceki yıl yanan Menderes bölgesindeki alanın havadan incelemesini gerçekleştiren Bakan Veysel Eroğlu, daha sonra yine helikopterle Kemalpaşa'da Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin bulunduğu Karaorman tesislerine indi. Burada yangın söndürme tatbikatını izleyen Eroğlu, bu yıl İzmir'de çıkan yangınlarda sadece 26 hektarlık alanın zarar görmesiyle büyük bir başarıya imza atıldığını belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakan-eroglundan-2-baraj-mujdesi_81700.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!