Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bakan Ertuğrul Günay: Süleymaniye Konusunda Gönlüm Rahat

Süleymaniye’deki tarihsel mekanın gerçeğe uygun olarak ortaya çıkarılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi ve tüm ilgili kuruluşlarla birlikte çalıştıklarını belirten Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bu konuda çok ciddi bir hazırlık içinde olduklarını söyledi.

ibb.gov.tr
Bakan Ertuğrul Günay: Süleymaniye Konusunda Gönlüm Rahat

ültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı Saraçhane Belediye Sarayı’ndaki makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Görüşmenin ardından Bakan Günay ve Başkan Topbaş gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını cevaplandırdı.

Süleymaniye’deki tarihsel mekanın gerçeğe uygun olarak ortaya çıkarılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi ve tüm ilgili kuruluşlarla birlikte çalıştıklarını belirten Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bu konuda çok ciddi bir hazırlık içinde olduklarını söyledi. Bölgeyle ilgili endişelerin yersiz olduğunu vurgulayan Bakan Günay, “Orada tarihsel dokuyu zedeleyecek hiçbir şey yapılmayacak. Belediye Başkanımız Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ötesinde bir mimar ve bir sanat tarihi doktorudur. Kendisi de bu konuları bütün duyarlı İstanbullular kadar yakından takip ediyor ve bu konuda bilimsel bir çalışma yapmış bir insan gözüyle izliyor. Benim gönlüm rahat” diye konuştu.

“İstanbul’da her şeyin daha iyi yapılması konusunda kararlıyız”
Ertuğrul Günay, “Taksim’deki AKM’nin yıkılarak yeniden yapılması konusunda düşünceniz nedir?” sorusunu da “Biz her şeyin daha iyi yapılması konusunda ısrarlı ve kararlıyız. İstanbul’un bütünüyle her alanda daha iyisine layık olduğunu düşünüyorum. Bunları inceleyeceğiz. Acele kararlarımız yok” şeklinde cevapladı.

“Koruma Kurulu objektif çalışıyor…”
Bakan Ertuğrul Günay, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na üye olarak Büyükşehir Belediyesi’nden atanan bürokratların görevlerini hakkaniyetle yerine getirdiğinin altını çizerek şunları kaydetti; “Birkaç kurulda böyle örnek var. Ancak bu arkadaşlarımız görevlerini hakkaniyetle yerine getiriyorlar. Bazen muhalif kaldıkları, kararlara şerh verdikleri hususlar var. Yani objektif davrandıklarıyla ilgili bilgi sahibiyim. Öte yandan, bakanlık olarak bu üyelerin durumunu bizim kurallarımıza uygun olup olmadığı açısından değerlendiriyoruz.”

Ertuğrul Günay ve Başkan Kadir Topbaş, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyon toplantısına birlikte katıldı. Bakan Günay, toplantıda İstanbul’daki kültür, turizm ve belediye çalışmalarıyla ilgili daha ayrıntılı bilgi alacağını kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakan-ertugrul-gunay-suleymaniye-konusunda-gonlum-rahat_56581.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!