Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bakan Kurum: Afetlere Hazır ve Akıllı Şehirler Oluşturmayı Amaçlıyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum; "Biz yaşanabilir çevre, afetlere hazır ve akıllı şehirler vizyonu ile sürdürülebilir çevreye uyumlu hayat kalitesi yüksek şehirler ve yerleşmeler oluşturmayı amaçlıyoruz" dedi.

yapi.com.tr/AA
Bakan Kurum: Afetlere Hazır ve Akıllı Şehirler Oluşturmayı Amaçlıyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Avrupa Birliği (AB) 2019 Romanya Dönem Başkanlığı'nın özel davetiyle Bükreş Parlamento Sarayı'nda düzenlenen AB Çevre Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na katıldı.

Romanya Başbakan Yardımcısı ve Çevre Bakanı Gratiela Leocadia Gavrilescu'nun başkanlığında düzenlenen toplantıda Kurum, AB'ye üye ve aday ülkelerin çevre bakanları ile bir araya geldi.

Saraya gelişinde Gavrilescu tarafından karşılanan Kurum, toplantının "İklim değişikliği" başlıklı birinci çalışma oturumuna katıldı.

Basına kapalı yapılan oturumda çevre bakanları, "Yenilikçi çözümlerle düşük karbonlu geleceğe yönelik vatandaşların rolü: Yaşam tarzı, döngüsellik, mekansal planlama ve benzeri fırsatlar nasıl daha iyi değerlendirilebilir?" sorusuna yanıt aradı.

Kurum, birinci oturumun ardından, Gavrilescu ile ikili görüşmede bulundu.

İki ülke arasındaki çevre ve şehircilik konularına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kurum, "Türkiye ve Romanya arasındaki ilişkileri çevre ve şehircilik alanlarında ileri bir seviyeye taşımak istiyoruz. Biz yaşanabilir çevre, afetlere hazır ve akıllı şehirler vizyonu ile sürdürülebilir çevreye uyumlu hayat kalitesi yüksek şehirler ve yerleşmeler oluşturmayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kurum, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti İle Romanya Hükümeti Arasında Çevre Alanında İş Birliğine İlişkin Mutabakat Zaptı Taslağı"nda sona gelindiğini belirterek, en kısa zamanda imzalamayı istediklerini söyledi.

Sıfır atık projesi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sıfır Atık Projesi'ni de anlattı. Kurum, projeyi, Türkiye'de yaşanabilir çevre hedefi kapsamında döngüsel ekonomi ilkeleri çerçevesinde yürüttüklerini belirterek, projeyi 2023 yılına kadar bütün Türkiye'de yaygınlaştırmak istediklerini vurguladı.

Sıfır Atık Projesi kapsamında plastik poşetlerin ücretlendirilmesi uygulamasını başlattıklarını anlatan Kurum, projenin ülke çapına yayılmasıyla 2023'e kadar geri kazanım oranının en az yüzde 35'e çıkarılacağını aktardı.

Kurum, ayrıca Gavrilescu'yu 1-2 Kasım'da İstanbul'da düzenleyecekleri "Sıfır Atık Konulu Çevre Bakanları" konferansı ve bahsi geçen alanlarda yapılacak çalışmalarla ilgili daha yakın iş birliği görüşmeleri için Türkiye'ye davet etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakan-kurum-afetlere-hazir-ve-akilli-sehirler-olusturmayi-amacliyoruz_172914.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!