Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bakan Pakdemirli: Balıklara TOKİ Yapıyoruz

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile AKP'nin İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Marmara Denizi Prens Adaları Yapay Resif Uygulaması" törenine katıldı.

yapi.com.tr
Bakan Pakdemirli: Balıklara TOKİ Yapıyoruz

Törende ilk olarak Bakan Bekir Pakdemirli konuşma yaparak, “Bu yapay resif nedir? Arkadaşlar çok teknik konuşuyorlar, açıklıyorlar ama vatandaşın anlayacağı lisanla; biz balıklara sosyal konut yapıyoruz. Yani bir nevi balıklara, TOKİ yapıyoruz. Burada 2 bin 500 adet beton bloğu denize bırakacağız ve bu balıkların yaşayacağı bir alan olacak” dedi.

"Yapay resifler, su ürünleri avcılığının sürdürülebilir olması için ciddi bir adım"
DHA'da yer alan habere göre Binali Yıldırım ise, yapay resiflerin balıklara yuva olacağını ve Marmara Denizi’nin bereketine bereket katacağını belirterek, şunları söyledi:

"22 tane ilçemiz denize doğrudan kıyısı olan ilçemiz. Bu ilçelerimizde Marmara Denizi’nin imkanlarından en iyi şekilde yararlanmasını ve su ürünlerinde, bolluğu bereketi sağlamak önemli bir şey. Burada yanlış avlanmadan kaynaklanan deniz canlıların yok olmasının da bu vesileyle önüne geçmiş olacağız. Bu topraklardaki bitkilerin, uçan kuşların, denizdeki balıkların ülkemizin en büyük zenginliği olduğunu biliyorum. Ülkemiz denizlerinden son 15 yılda 600 bin tonun üzerinde deniz ürünü elde ediliyor. Ben Ulaştırma Bakanı olarak göreve başladığımda reisler limandan balığa çıkamazlardı çünkü yakıt çok pahalıydı. İlk iş olarak yakıttaki ÖTV’yi kaldırdık ve denizde balıkçılık tekrar başladı. Böylece balıkçılarımız çok güzel günleri yaşadılar. Yapay resifler su ürünleri avcılığının sürdürülebilir olması için ciddi bir adım, ciddi bir imkan olacak. Hem yumurta hem de yavru sayısında verimde de mutlaka artış yaşanacaktır. Sonuçlarını birkaç yıl içerisinde net bir şekilde göreceğiz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakan-pakdemirli-baliklara-toki-yapiyoruz_171145.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!