Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bakan Yıldırım: İstanbul-Boğaz Tüp Geçiş Projesi 2004 Nisan'da Start Alacak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul-Boğaz Tüp Geçiş Projesi'nin 2004 yılı Nisan ayında start alacağını açıkladı. Yıldırım, demiryolların

Dünya



b>Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul-Boğaz Tüp Geçiş Projesi'nin 2004 yılı Nisan ayında start alacağını açıkladı. Yıldırım, demiryollarında işletim tekelinin de kaldırılacağını ve lisans devri gerçekleştirileceğini belirtti.
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının 2004 yılı bütçesini sunumunda yaptığı açıklamada demiryollarına özel bir önem verdiklerini söyledi. Bugün toplam demiryolu ağının 10 bin 508 kilometre olduğunu belirten Yıldırım, "Bakanlığımızca önemli demiryolu projeleri başlatılmış olup mevcut mali imkanlar çerçevesinde en kısa zamanda bu projelerin hayata geçirilmesine çalışılmaktadır" dedi.

Bakan Yıldırım, 1.5 milyar dolar tutarındaki İstanbul Tüp Geçiş inşaatının, 54 ayda tamamlanacağını ve inşaatın da 2004 Nisan ayında start alacağını bildirdi. Yıldırım, "Boğaz tüp geçişi inşaatının gecikmesine meydan verilmemesi amacıyla imkanları çerçevesinde kamulaştırma çalışmalarına başlanmış olup, bu amaçla 2004 yılı bütçesinden 70 trilyon ödenek öngörülmüştü" diye konuştu.

Demiryolu işletmeciliğinde tekel hakkı kaldırılıyor

Yıldırım, Ankara-İstanbul Demiryolu inşaatı ile ilgili de bilgiler verdi. Bu hat sayesinde Ankara, İstanbul arasındaki yolculuk süresinin ilk etapta konvansiyonel trenlerle 5 saate, 2. aşamada ise yeni eken ve çekilen araçların temini ile 3 saat 10 dakikaya indirileceğini belirten Yıldırım, bu konudaki çalışmalarla da önemli ölçüde ilerleme sağlandığını ifade etti. Bakan Yıldırım, "TCDD'nin etkin ve verimli işletmecilik yapabilmesi amacıyla yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışmalar sürdürülmektedir. Bu kapsamda hazırlanmış olan yasa taslağı da AB müktesebatına uyumluluk çalışmalarına başlanmıştır" diye konuştu. Yıldırım, açıklamalarında bu proje kapsamı çerçevesinde demiryolu işletmeciliğinde tekel hakkının kaldırılarak 2. şahıslara verilecek lisanslar ile tren işletme hakkı verileceğini kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakan-yildirim-istanbul-bogaz-tup-gecis-projesi-2004-nisanda-start-alacak_7142.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!