Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bakan Yıldırım’dan Büyükşehir’e Uyarı

Foça’da balıkçı barınağının açılışına katılan ve Aliağa Gemi Söküm Sanayicileri Derneği’ni ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Demiryolları ortaklığı ile yapımı süren Aliağa- Menderes Hafif Raylı Sismeti’nin 2010’da devreye girmesi gerektiğini söyledi.

Milliyet EGE



Foça’da balıkçı barınağının açılışına katılan ve Aliağa Gemi Söküm Sanayicileri Derneği’ni ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Demiryolları ortaklığı ile yapımı süren Aliağa- Menderes Hafif Raylı Sismeti’nin 2010’da devreye girmesi gerektiğini söyledi. Bakan Yıldırım şöyle konuştu:

“Aliağa’dan Menderes’e kadar devam eden çift hatlı yolcu ve yük taşımacılığı yapacak 80 km’lik bir hattı, belediyeyle birlikte DDY’nin işleteceği bir projedir. DDY bu projeyle ilgili ortaklık olarak tüm vecibelerini yerine getirmiştir, hazırdır. Belediye tarafında eksik işler var, maalesef bir yıllık gecikme var. Bu hat 2010 içerisinde başlangıçta Körfez’in Güney daha sonra Kuzey kesimi olmak üzere hizmete girecek. Bunda kararlıyız. Daha fazla gecikmesine rıza gösteremeyiz. Aliağa’da hattın bittiği yerden tüm limanlara bağlantı yapacak bir ring hattımız var. O hattın da altyapı çalışmasını büyük oranda tamamladık. Ancak buradaki nihai yapılaşmanın netleşmesini görmek istiyoruz. Onu gördükten sonra liman bağlantılarını buna göre yapacağız. Bunlar çok kısa sürede yapılacak bir şey.”

Bir gazetecinin “Projenin 2010’a yetişmesi için bir yaptırım mı uygulayacaksınız?” sorusuna ise Bakan Yıldırım, “Yapılamayan yerler varsa, içinden çıkılamayan bir konu varsa onu takip ediyoruz, müdahale edip halledeceğiz. Yaptırım diye bir şey yok. Ortaklığın devamı ‘peki’ demekle olur. Ortaklığı bozmak kolay da yürütmek marifettir. O sorumluluk da bize düşer” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakan-yildirimdan-buyuksehire-uyari_74488.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!