Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bakanın Gündemi Dopdolu

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dün kültür-sanat basınıyla gerçekleştirdiği özel sohbette, kamuoyunun merak ettiği çeşitli konulara açıklık getirdi ve bakanlığının 2009'da gerçekleştirmeyi düşündüğü projeler hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Sabah Gazetesi
Bakanın Gündemi Dopdolu

/P>

Nãzım'la ilgili bir ayıbı temizledik

"1950'lerden beri Türkiye bu ayıbı üzerinde taşıyor. Biz bir siyasi kararlılık gösterdik ve Nâzım Hikmet vatandaşlığa geri alındı. Şimdiye kadar birçok hükümet geldi geçti onlar da bu siyasi kararlılığı gösterebilirdi. Açıkçası Naâzım Hikmet üzerinden bir oy avcılığı yapma niyetimiz hiç olmadı. Bu konuda eleştiri yapanlar, oyuncağı elinden alınmış çocuk gibi davranıyorlar. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'le de konuştuk, Nazım'ın ders kitaplarında hakkettiği yeri alması için çalışmalar yapılıyor. Sadece Nâzım değil çağdaş edebiyatımızın bütün yazar ve şairlerini çocuklarımıza okutmak istiyoruz."

Güney'in 30 filmi bakanlığın arşivinde

"Yılmaz Güney'le ilgili olarak bakanlığımız arşivinde hiç film yoktu. 2008'de 30 filmini edindik ve bütün filmlerini de arşivimize katmak isteriz. Umarım o kayıp filmler de bulunur, onları da bakanlığımızın arşivine alırız."

AKM'nin 2010'a kadar yetişmesi gerek

"Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ile ilgili olarak biz üzerimize düşeni yaptık, AKM'yi boşaltıp, 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'na teslim ettik. Yenilenen AKM'nin 2010 sanat sezonuna yetiştirilmesi planlanıyor. Birtakım kaygılarım var ama ben yetişeceğini düşünüyorum. Belki birkaç aylık bir sarkma olabilir, bu gecikmeye tolerans gösterilebilir ama yetişmezse de, hesap sorulur elbette..."

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/bakanin-gundemi-dopdolu_65821.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!