Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bakanlık, İznik İçin UNESCO'ya Başvuru Yapacak

İznik’te yönetim alanı sınırlarının belirlenmesi toplantısı gerçekleşti. İznik Unesco Alan Başkanı Prof. Dr. Murat Taş, "İznik’in Dünya Mirası Listesi’ne alınması için bir Adaylık Başvuru Dosyası hazırlanarak ilgili kurulların onayından sonra, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından UNESCO'ya değerlendirmek üzere başvuru yapılacaktır" dedi.

yapi.com.tr
Bakanlık, İznik İçin UNESCO'ya Başvuru Yapacak

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın koordinasyon toplantısına katılan Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı İznik Belediyesi girişinde karşıladı. Toplantıya ayrıca Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Gedik, İznik Unesco Alan Başkanı Prof.Dr. Murat Taş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Uzmanları, AK Parti İznik İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut, İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, alanında uzman akademisyenler katıldı.

DHA'da yer alan habere göre Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay günün anlam ve önemine vurgu yaptıkları konuşmalarında UNESCO’nun İznik için önemli bir adım olduğunu dile getirdiler.

Sürece dair bilgilendirmeler yapıldı
İznik’te UNESCO’nun yönetim alanı sınırlarının belirlenmesi hakkında ilk olarak Alan Başkanı Prof. Dr. Murat Taş katılımcılara bilgi verdi. Taş, açıklamasında, “Koordinasyon toplantısı sonrasında, yapılan değerlendirmeler ışığında, ilgili mevzuat kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kurum, uzman ve paydaş görüşleri resmi yazı ile talep edilecektir. Bu bilgiler doğrultusunda Yönetim Alanı Sınırları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanarak başta ilgili kurumlar olmak üzere tüm paydaşlara iletilecektir. Yönetim alanı onaylandıktan sonra ise İznik’in UNESCO Dünya Mirası Adaylığı konusunda görüş bildirmek isteyen uzman ve ilgililerden oluşan paydaşların katılacağı genişletilmiş ‘Stratejik Arama Toplantıları’nın yapılması planlanmaktadır. Bu toplantılardan çıkan görüşlerle geliştirilecek Adaylık Dosyası ve Yönetim Planı çalışmaları ile süreç devam edecektir" dedi.

UNESCO'ya başvuru yapılacak
Prof. Dr. Taş, kurulduğu günden bu yana ev sahipliğini yaptığı birçok medeniyetin kültürel izlerini taşıyan İznik'in aslında bir miras olmaktan çok zengin,doğal ve kültürel değerleriyle gelecek nesillere aktarılması gereken önemli bir emanet olduğunun bilincinde olduklarını belirterek, "İznik’in dünya mirası antik bir kent olduğu bilinci ile Unesco Dünya Miras Listesi’ne alınabilmesi için birçok çalışma yapılması planlanmaktadır. Bu süreçte başta halkımıza, İznik’teki tüm kamu kurumu temsilcilerine, sivil toplum ve meslek örgütü temsilcileri ile sürece katkı sağlayacak her türlü paydaşa önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Tüm bu çalışmalar sonucunda İznik’in Dünya Mirası Listesi’ne alınması için alanın Yönetim Planını da içeren bir Adaylık Başvuru Dosyası hazırlanarak ilgili kurulların onayından sonra, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından UNESCO'ya değerlendirmek üzere başvuru yapılacaktır” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakanlik-iznik-icin-unescoya-basvuru-yapacak_169448.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!