Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Bakanlık Onay Verirse Muğla, Aydın ve Edirne’de Binlerce Ağaç Kesilecek

Uzmanların tüm uyarılarına karşın İstanbul’un temiz hava ve su kaynağı olan Kuzey Ormanlarında çalışmalar devam ediyor.

yapi.com.tr
1 Bakanlık Onay Verirse Muğla, Aydın ve Edirne’de Binlerce Ağaç Kesilecek Fotoğraf: AA

Doğa alanı, ormanlık ve tarım arazilerinde güneş enerji santralı, (GES), hidroelektrik santralı (HES) ve rüzgâr enerji santralı (RES) çalışmaları devam ediyor. Sözcü’den Şeyde Öztürk’ün haberine göre; Almanya merkezli Enercon’un alt şirketi En 2 Rüzgar Enerjisi Yatırım Anonim Şirketi, Muğla Milas ve Aydın Karpuzlu’yu kapsayan RES için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na Nisan 2022’de başvuruda bulunmuştu.

Bakanlık, gerçekleştirilen inceleme değerlendirme komisyonundan (İDK) sonra nihai kararı alındığını açıkladı. Bununla birlikte çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporu son haliyle bakanlık ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde görüşe açıldı. Bu sürecin ardından onay alacağı düşünülen projeyle birlikte önemli doğa alanı ve ormanları kapsayan alanlara 18 türbin dikilecek. Çalışmalar karaçam, kızılçam, fıstıkçamı ve makilerin bulunduğu alana yapılacak. Şirket bu projesi için 189 milyon TL harcarken 6 bin 590 ağacı da kesecek. Bu ağaçları keserken “Seçilen alanda minimum habitat kaybı ve minimum ağaç kesimi olacak şekilde planlanmıştır” açıklaması yapan şirkete Orman Genel Müdürlüğü ise “Sakınca yoktur” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakanlik-onay-verirse-mugla-aydin-ve-edirnede-binlerce-agac-kesilecek_204417.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Son yıllarda yapılan ÇED raporlarının pek çoğu ne yazık ki doğamızın daha çok kirlenmesine sebep oldu .Ülkemizde yatırım ve projelendirme aşamaları detaylı ve derinlemesine araştırmalar yapılmadan daha çok kar amaçlı insan ve doğa ,gelecek kuşaklar düşünülmeden kısa sürede yatırımın geri ödenmesi amaçlı planlanıyor .Sonunda ülkemize insanımıza, gelecek kuşaklara yazık oluyor . Eğer yapılan tüm çalışmalara ,etüt ve projelendirmeler sonunda olmazsa olmaz ağaç kesilecekse ,kesilen her bir ağaca karşılık en az 10 ağaç dikilecek şekilde planlanmalı . YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!