Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bakanlık, Otoyolu Ormandan Geçirdi

200 milyon yıllık tabiat parkı Ballıkayalar’dan OSB bağlantısı geçecek olan Kuzey Marmara Otoyolu ile ilgili, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Bakanlık, bağlantı yollarının 37 bin 746 metrekare orman sayılan araziden geçeceğini açıklayarak, “Bu güzergâh üzeri çalı niteliğinde maki ile kaplı olduğundan ağaç kesimi olmayacaktır” dedi.

yapi.com.tr
Bakanlık, Otoyolu Ormandan Geçirdi

Kuzey Marmara Otoyolu, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 200 milyon yılda oluştuğu bilinen ve 1. Derece Sit Alanı olan Ballıkayalar Tabiat Parkı'ndan geçecek. Çevre Mühendisleri Odası projeye 2018 yılı sonunda itiraz etmiş ve itiraz dilekçesinde proje kapsamında 17 bin ağacın kesileceğini, alternatif güzergahlara göre sürenin ise sadece 35 dakika kısalacağını belirtmişti.

CHP Kocaeli Milletvekili, TBMM Sanayi Komisyonu Parti Sözcüsü Tahsin Tarhan konuyu meclis gündemine taşıdı ve iddiaları Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye sordu. Sözcü'den Uğur Enç'in haberine göre; Bakanlık cevabında Gebze OSB'nin söz konusu alana çok yakın olduğu için seçildiğini belirterek, kavşak alanının Ballıkayalar dışına neden alınmadığını ise şu ifadelerle açıkladı. “OSB bağlantı yoluna çok yakın olması, oluşturulacak bağlantı yolu üzerinde yer alan gişe alanı ve kavşak alanının çok kısıtlı bir alanda oluşturulması nedeniyle mümkün olmamıştır. Kavşak tasarımlarında minimum standartlar uygulanmış ve OSB bağlantı yolu trafik güvenliği bakımından en kısa mesafede tutulmuştur.”

Proje bağlantı yolunun Ballıkayalar'da 37 bin 746 metrekare orman sayılan alan ile 26 bin 943 metrekare orman sayılmayan alandan geçeceğini açıklayan bakanlık bölgede tek bir ağaç kesilmeyeceğini iddia etti. Bakanlık cevabında, “Kuzey Marmara Otoyolu projesi kapsamındaki otoyol Ballıkayalar Taibat Parkı'nın doğu sınırındaki (37 bin 746 metrekare ormanlık alanın) küçük bir kısmından geçecek olup, bu güzergah üzeri genelde çalı niteliğinde maki ile kaplı olduğundan Ballıkayalar Tabiat Parkı içerisinden geçecek otoyol güzergahında ağaç kesimi olmayacaktır. Ayrıca imzalanan protokol ve sözleşmeler gereğince yıllık ağaçlandırma programlarına ek olarak ağaçlandırma yapılacaktır” denildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakanlik-otoyolu-ormandan-gecirdi_174462.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!