Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bakanlık: Sulak Alanlar Yok Olmuyor

Çevre ve Orman Bakanlığı, Türkiye’de 135’i uluslararası önemde toplam alanı 1 milyon hektarı aşan 300’den fazla sulak alan bulunduğunu, sulak alanların yok olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Hürriyet ANKARA
Bakanlık: Sulak Alanlar Yok Olmuyor

Çevre ve Orman Bakanlığı, Türkiye’de 135’i uluslararası önemde toplam alanı 1 milyon hektarı aşan 300’den fazla sulak alan bulunduğunu, sulak alanların yok olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Bakanlıktan, 2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü dolayısıyla yapılan  açıklamada, sulak alanların önemi, korunması ve akılcı kullanımı konularında  kamuoyu bilincini geliştirmek amacıyla Ramsar Sözleşmesi’nin imzaya açıldığı 2  Şubat’ın “Dünya Sulak Alanlar Günü” olarak kutlandığı, bu yılın ana temasının “İklim Değişikliği ve Sulak Alanlar”olarak belirlendiği kaydedildi.

300 sulak alan var

Açıklamada, “Ülkemizde toplam alanı 1 milyon hektarı aşan 300’den fazla  sulak alan bulunmaktadır. Bakanlığımızca uluslararası kriterler dikkate alınarak  yapılan değerlendirmelere göre, bu alanların 135’i uluslararası öneme sahiptir”  denildi.

Türkiye’nin Ramsar Sözleşmesi’ne 1994 yılında taraf olduğu ve bu güne  kadar Sultan Sazlığı, Seyfe Gölü, Burdur Gölü, Manyas (Kuş) Gölü ve Göksu  Deltası, Akyatan Lagünü, Kızılırmak Deltası, Uluabat Gölü ve Gediz Deltası,  Yumurtalık Lagünü, Meke Gölü, Kızören Obruğu ve Kuyucuk Gölü olmak üzere 13 sulak  alanı sözleşme listesine dahil ettirdiği bildirildi. Açıklamada, sulak alanların  yok olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Türkiye’nin, Ramsar Sözleşmesi ile başta sözleşme listesine dahil  ettirdiği bu 13 alan olmak üzere, sınırları içerisindeki bütün sulak alanları  korumayı, geliştirmeyi ve akılcı kullanmayı uluslararası düzeyde taahhüt ettiği  vurgulanan açıklamada, sulak alanlarla ilgili çalışmalar hakkında bilgi verildi.

16 alanda uygulama

Çalışmaların Ramsar Sözleşmesi ve Sulak Alanların Korunması Yönetmeliği doğrultusunda yürütüldüğü belirtilen açıklamada, bu kapsamda Bakanlık  koordinasyonunda başlatılan “Sulak Alan Yönetim Planları” çalışmalarının önem  taşıdığı belirtildi.

Açıklamada, bu çalışmalar çerçevesinde hazırlanan Kuş (Manyas) ve Uluabat  Gölleri, Göksu Deltası, Gediz ve Kızılırmak Deltaları, Yumurtalık Lagünü,  Akşehir-Eber Gölleri, Burdur Gölü, Sultan Sazlığı, İğneada Longozu, Gölbaşı  (Adıyaman) Gölleri, Eğirdir Gölü, Ereğli Sazlıkları, Bafa Gölü, Beyşehir Gölü,  Acarlar Longozu yönetim planı başta olmak üzere 16 alanda uygulamaların devam etttiği kaydedildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakanlik-sulak-alanlar-yok-olmuyor_76313.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!