Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bakır Fiyatı Bu Yılın Zirvesinde

Küresel sanayi üretiminde resesyonun sona erdiği düşüncesi ve arz sıkıntısı bakır fiyatlarını yukarı taşıyor. ‘Kırmızı metalin’ fiyatı önceki gün 2009 yılının en yüksek seviyesine çıktı. Londra Metal Borsası’nda (LME) üç ay vadeli bakır 5.470 dolar/tona ulaştıktan sonra gevşedi. Dün ise fiyatlar önceki güne göre yüzde 0.1’lik artışla 5.360 dolara

Dünya Gazetesi
Bakır Fiyatı Bu Yılın Zirvesinde

Küresel sanayi üretiminde resesyonun sona erdiği düşüncesi ve arz sıkıntısı bakır fiyatlarını yukarı taşıyor. ‘Kırmızı metalin’ fiyatı önceki gün 2009 yılının en yüksek seviyesine çıktı. Londra Metal Borsası’nda (LME) üç ay vadeli bakır 5.470 dolar/tona ulaştıktan sonra gevşedi. Dün ise fiyatlar önceki güne göre yüzde 0.1’lik artışla 5.360 dolara çıktı. Bakır fiyatları yıl başından bu yana yüzde 75 yükseldi ancak halen Temmuz 2008’de ulaştığı zirvenin yüzde 40 altında.

Madencilik kapasitesindeki büyümenin aşağı doğru revize edilmesinin doğurduğu arz endişesi, bakırın yükselişini sürdüreceğine işaret ediyor. Uluslararası Bakır Çalışma Grubu, önümüzdeki beş yılda madencilikte yıllık ortalama kapasite artış tahminini yüzde 5’den yüzde 3.8’e çekti. İşlemciler, bakır stoklarının kritik derecede düşük olduğuna işaret ederek, ekonominin hız kazanmasıyla arz sıkıntısının bir kez daha fiyatları baskı altında bırakacağını söylüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakir-fiyati-bu-yilin-zirvesinde_70889.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!