Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Balat Evlerinin Restorasyonu Eylül Ayında Başlayacak

Fatih Belediyesi ve Avrupa Birliği işbirliği ile hazırlanan Fener-Balat projesi, bölgedeki tarihî dokuya sahip çıkmak, altyapı ve donanım eksikliği

Zaman
Balat Evlerinin Restorasyonu Eylül Ayında Başlayacak

b>Fatih Belediyesi ve Avrupa Birliği işbirliği ile hazırlanan Fener-Balat projesi, bölgedeki tarihî dokuya sahip çıkmak, altyapı ve donanım eksikliğini gidermek ve turizmi canlandırmak amacıyla hazırlandı.

İhalesi tamamlanan projeye eylül ayında başlanacak.

Balat ve Fener semtlerinin kentsel bir potansiyel olduğunu kaydeden Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilk etapta semtlerdeki 20 evin restore edileceğini ifade etti. İstanbul'un tarihî merkezlerinden Fener ve Balat'ı yenileyeceklerini ve turizme kazandıracaklarını dile getiren Demir, "Semt sakinlerinin yaşamlarını elverişli koşullarda sürdürmelerine imkan sağlayacağız." dedi.

Projeye katılarak evini restore etmek isteyen semt sakinlerinden 3 şart istenildi. Yüzde 80'i projeye katılan ev sahipleri restore edilen evini 5 sene satamayacak, ev 1997'den sonra el değiştirmiş olmayacak, evin tapusu gösterilecek. Semt sakinlerinin yüzde 20'si evlerin ahşap yapılacak olması ve 5 yıl satmama şartı dolayısıyla projeye katılmadı. Belediye Başkanı Demir, ranta kapı açmamak için bu şartları koyduklarını ifade etti. Proje kapsamında restore edilecek evlerin sahiplerine kira yardımı yapacaklarını kaydeden Demir, "İlk etapta tarihî değeri yüksek olan evlerin ve taşınabilecek durumu olan kişilerin evlerini restore edeceğiz." diye konuştu. Başkanın verdiği bilgilere göre, Fener ve Balat'ta toplam 200 ev restore edilecek ve onarım 6 ay sürecek. Projenin tamamı ise 2006 yılının Ekim ayında bitecek.

Belediye Başkanı Demir amaçlarının, eski kentte yaşayan orta halli insanları ve içinde yaşadıkları binaları çerçeveleriyle birlikte korumak olduğunu söyledi. Bu semtlerde oturan insanların; ekonomik, kültürel ve sosyal statülerini iyileştirmek istediklerini dile getiren Demir, proje çalışmalarının en geç eylül sonunda başlayacağını söyledi. Turistlerin ilgisini çekmesi için semtteki 10-15 dükkanın da dış cephesi ve çatısı, 6 dükkanınsa tamamı restore edilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/balat-evlerinin-restorasyonu-eylul-ayinda-baslayacak_14974.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!