Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Balçova Belediye Sarayı Yarım Kaldı

Ali İhsan Ülker döneminde yapımına başlanan ve 1 trilyon lira (1 milyon YTL) harcanan Balçova Belediyesi'nin yeni hizmete açılamıyor... Balç

Yeni Asır



b>Ali İhsan Ülker döneminde yapımına başlanan ve 1 trilyon lira (1 milyon YTL) harcanan Balçova Belediyesi'nin yeni hizmete açılamıyor...

Balçova Belediyesi'nin Ata Caddesi'ndeki yeni hizmet binası, 1 trilyon liralık (1 milyon YTL) ince inşaat maliyeti nedeniyle bitirilemiyor. Balçovalılar, her türlü belediyecilik hizmetini tek katlı, yazın sıcak, kışın soğuk olan prefabrik yapılarda almaya devam ediyor. Vatandaşların "saray gibi" dedikleri yeni bina ise yaklaşık bir yıldır tamamlanıp hizmete gireceği günü bekliyor.

Vatandaşlar sevindi
Balçova Belediyesi'nin yeni hizmet binasının inşaatı, belediyenin geçen döneminde başlatıldı. Dönemin Belediye Başkanı Ali İhsan Ülker'in talebiyle Balçovalılara daha iyi şartlarda hizmet verilmesini isteyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Ahmet Piriştina, binanın yapımını üstlendi. Yaklaşık 3 trilyon lira harcanarak dış giydirmesinden mimarisine kadar lüks bir yapı inşa edildi.

Balçova'nın en merkezi yeri olan Ata Caddesi'nde yapılan bina, Balçovalıları da sevindirdi. Uzun yıllar derme çatma bir yapıda belediyecilik hizmeti alan vatandaşlar, modern bir binada tüm birimlere kolaylıkla ulabilecekleri bir ortama kavuşacaklarına sevindi.

Bütçe yetmedi
Ancak Balçova Belediyesi eski Başkanı Ali İhsan Ülker, yeni binayı seçimlerden önce hizmete sunacağını söylemesine rağmen, bu hayalini gerçekleştiremedi. Ülker, koltuğu devredince, bu kez Balçovalılar "yeni hizmet binasına ne zaman taşınacaksınız" sorusunu Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'ya yöneltmeye başladı. Ancak, belediye binasının yaklaşık 1 trilyon liraya malolması planlanan elektrik sistemi, jenaratör, iklimlendirme, mobilya ve mefruşat işlerine harcanacak para bulunamadı. Balçova Belediyesi'nin bütçesi bu eksiklikleri tamamlamaya yetmedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/balcova-belediye-sarayi-yarim-kaldi_22380.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!