Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Baldızın Talihi

İmar planı değişikliğiyle rant sağlama iddialarının son hedefi, AKP Genel Başkan yardımcılarından Haluk İpek. İddiaya göre İpek’in baldızı, Ankara’nın Çamlıdere Belediyesi’ne, konut alanındaki arsasıyla ormanlık bir alanı takas etmeyi önerdi.

Hürriyet Gazetesi
Baldızın Talihi

İmar planı değişikliğiyle rant sağlama iddialarının son hedefi, AKP Genel Başkan yardımcılarından Haluk İpek. İddiaya göre İpek’in baldızı, Ankara’nın Çamlıdere Belediyesi’ne, konut alanındaki arsasıyla ormanlık bir alanı takas etmeyi önerdi.

Hürriyet'ten Arda Akın'ın haberine göre, AKP’li belediye, takası kabul edip "11 No’lu park alanı" olarak gözüken ormanlık alanı da "konut alanı"na çevirdi. Karar sonrası hemen 70 ağaç kesildi, 10 gün içinde başlayan villa inşaatı büyük oranda tamamlandı.

Ankara'nın AKP’li Çamlıdere İlçe Belediyesi, imarda "park alanı" olarak görünen ormanlık bölgeyi bir gün içinde "konut alanı" olarak tescil etti. AKP’nin teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek’in baldızı Zeynep Sevim Özaydın, 70’e yakın ağacı kestirerek buraya villa yaptırdı. Demokrat Parti Meclis Üyesi Hüseyin Kayahan konuyu yargıya taşımaya hazırlanıyor.

Ankara’nın su ihtiyacının büyük bölümünün karşılandığı Çamlıdere’de günün konusu, Haluk İpek’in baldızı Zeynep Sevim Özaydın’ın yaptırdığı villa. İpek’in baldızı Zeynep Sevim Özaydın, AKP’li Çamlıdere Belediyesi’ne başvurarak, Kayabaşı Mahallesi Yayla Mevkii’nde, imarda "11 No’lu Park Alanı" olarak görünen ormanlık bölgede villa yapacağını belirtti.

Önemli su kaynağı

Özaydın dilekçesinde, "Burada verilecek arsaya karşılık, konut alanı bölgesindeki arsamı belediyeyle takas etmeye hazırım" dedi. Bu başvuruyu değerlendiren Belediye Meclisi, 6 Haziran 2008’de ormanlık bölgeyi "konut alanına" çevirdi. Çamlıdere Belediye Başkanı Caner Can ile toplam 8 meclis üyesinin onayladığı karara, Demokrat Parti Meclis Üyesi Hüseyin Kayahan karşı çıktı.

Kayahan, işlemin İmar Kanunu’na aykırı olduğunu savundu. Belediye kararının ardından önce ormanlık alanda 70’e yakın ağaç kesildi, ardından villa inşaatına 10 gün içinde başlandı. AKP Genel Başkan Yardımcısı İpek’in villa inşaatının her aşamasında bölgeye giderek inceleme yaptığı da öne sürüldü.

Resmi araç desteği

Kabası tamamlanan inşaatın çevre düzenlemesi yapılırken ise, çeşitli belediyelere ait kepçe ve kamyonlardan yararlanıldı. Altınova Belediyesi ile Çamlıdere Belediyesi, villa için araç tahsis etti. İlçe Belediye Başkanı Can’ın da villa yapımı sırasında sık sık inceleme yaptığı, işçilere talimat verdiği, görüntü ve fotoğraflarla ortaya konuldu. Mevcut başkan Can, 29 Mart seçimlerinde yeniden AKP’den aday gösterildi.

"Benim öyle yerim yok ama bacanağımın var"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, Hürriyet’in konuyla ilgili sorularını şöyle yanıtladı: "Benim öyle bir yerim yok. Benim bacanağım mobilyacı. Benim de seçim bölgem. Onların öyle bir yeri var. Ama nasıl aldılar, nasıl yaptılar, onunla ilgili bilgim yok. Tarafıma ait öyle bir yer yok. Bizim zaten malvarlığımız resmi olarak TBMM’ye bildiriliyor. Bizim her şeyimiz resmidir, malvarlığımız bellidir." İpek, imar planının değiştirilmesi ve inşaatta belediye araçlarının çalışması konusunda ise, "Hiçbir bilgim yok. Belediyeye resmi olarak gidip müracaat edin, onlar cevap versinler" demekle yetindi.

Başkan: Keşke Gül ve Baykal da yaptırsa

AKP’li Çamlıdere Belediye Başkanı Caner Can, Hürriyet’in konuyla ilgili sorularını şöyle yanıtladı:

Kayabaşı Mahallesi’ndeki villa inşaatının Haluk İpek’e ait olduğu, imar planını değiştirip arsayı Haluk İpek’in baldızı adına yaptırdığınız iddiaları var. Bunlara yanıtınız nedir?

Burası ihaleyle alındı. 300 metrekare bir alan. Zaten bizim bölgemizdeki arsalar ucuz. Bu alan 15 yıl önce CHP tarafından park alanı olmaktan çıkarılıp konut alanına çevrildi. Biz de söz konusu şahsa bunun ihaleyle satışını yaptık. Her şey ortada, açık. İstiyorsanız belgeleriyle size yazılı olarak açıklamamı gönderirim.

Partinizin genel başkan yardımcısının inşaatında bulunmanız etik olarak doğru mu?

Keşke Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan da burada villa yaptırsa da ben de inşaatlarını dolaşsam. Bu benim ilçemin turistik yer olduğunu gösterir. Buraya önem verildiğini gösterir. Deniz Baykal da gelsin villa yaptırsın, gerekirse onun inşaatını da her gün gider kontrol ederim, başında beklerim.

Bütün villa inşaatlarını geziyor musunuz?

Benim beldemde yılda 3 tane villa yapılır, hepsini gezerim.

İnşaatta belediye araçlarının çalıştırılması normal mi?

Kesinlikle benim belediyeme ait hiçbir araç orada çalışmadı. Bunun aksini ispat etsinler istifaya hazırım. Herkesten de çıkar özür dilerim. Bunlar çok ağır iddialar. Keşke bana belden aşağı iddialarla gelselerdi, bunlar onlardan da ağır.

Muhalif üyeler bile AKP listesinden aday

Belediyenin aldığı kararın yasal olmadığını savunan DP’li meclis üyesi Hüseyin Kayahan, ormanlık alana yapılan villayla ilgili şunları söyledi: "Kararın iptali için yargıya başvuracağım. Meclis’te karara onay veren muhalif meclis üyeleri dahi AKP’nin listesinden aday yapıldı. Belediye Başkanı amele gibi Haluk İpek’in inşaatında çalıştı, tuğla taşıdı. Bir günde park alanına villa kondurdular."

Muhtar: Villayı İpek’in biliyoruz

Kayabaşı Mahallesi Muhtarı Durali Erşahin de şu iddialarda bulundu: "Villa Haluk İpek’e ait. Sevim isminde biri var ama onu tanımıyorum. Haluk Bey her hafta buralara gelir. Zaten çevrede oturan herkes villanın Haluk İpek’e ait olduğunu biliyor. Baldızının üzerine yaptırdığı söyleniyor."

http://www.yapi.com.tr/haberler/baldizin-talihi_66815.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!