Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Balık Çiftlikleri Ölüm Saçıyor

Muğla'nın Güllük Körfezi'nde balık çiftlikleri yine ölüm saçıyor. Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı Kıyıkışlacık Köyü ve Aydın'ın Didim İlçesi'ne bağlı Akbük Beldesi arasındaki sahil şeridinde 10 yıl önce kurulan ve sayıları 130'u aşan balık çiftlikleri, Güllük Körfezi'nin cennet koylarını cehenneme çevirdi. Körfez'de çiftliklerin neden olduğu

Vatan Gazetesi
Balık Çiftlikleri Ölüm Saçıyor

Muğla’nın Güllük Körfezi’nde balık çiftlikleri yine ölüm saçıyor. Muğla’nın Milas İlçesi’ne bağlı Kıyıkışlacık Köyü ve Aydın’ın Didim İlçesi’ne bağlı Akbük Beldesi arasındaki sahil şeridinde 10 yıl önce kurulan ve sayıları 130’u aşan balık çiftlikleri, Güllük Körfezi’nin cennet koylarını cehenneme çevirdi. Körfez’de çiftliklerin neden olduğu kirlilik ve oksijensizlikten yine toplu balık ölümleri başlarken Kaynar, Güvercinlik, Zeytinli Ada, Ziraat Adası, Çam, Pınar ve Tavşan koylarına giden mavi tur yatları ve turistler koya giremeden geri dönüyor. Buradaki sahil şeridi ise atılan tel kafesler, bidonlar ve ağlarla çöplüğe dönmüş vaziyette. Çiftliklerin kurulu bulunduğu 50 koydan 40’ı tamamen kullanılmaz hale geldi. Balık çiftliklerinin ÇED raporlarını alıp yıl sonuna kadar körfez açıklarındaki yeni yerlerine taşınması beklenirken, Bodrum Yurttaş İnisiyatif ve Yurtsever Cephe yetkilileri kirliliğinin çok ciddi boyutta olduğunu söyledi. Örgüt Sözcüsü Ayhan Karahan "Gelecek hafta çiftliklerin taşınmasına ilişkin bakanlığın yeni planının iptali için dava açacağız" dedi.

Melen’de balık ölümleri

İstanbul’a temiz su sağlayan Düzce’deki Melen Çayı’nın, Köprübaşı Ömer Efendi köyü yakınlarından geçen bölümünde, yüzlerce balık ölüsü karaya vurdu. Son aylarda kirlilik ve kuraklık tehlikesiyle adı gündeme gelen Melen Çayı’nda yaşanan ölümler sonrası vatandaşlar balıkların karaya vurduğu bölgeye koşarak, kimileri elleriyle kimileri de beraberlerinde getirdikleri ağ ve kovalarla balıkları topladı. Dün sabah saatlerinde karaya vurmaya başlayan balıklarla ilgili Düzce Tarım Müdürlüğü inceleme başlattı. Sudan ve balıklardan numune alındı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/balik-ciftlikleri-olum-saciyor_63298.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!