Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Başbakan Aradı, TOKİ Ataköy İhalesini İptal Etti

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul-Ataköy'deki, Galeria'nın da üzerinde bulunduğu 267 bin metrekarelik arsanın 141 bin metrekaresinin satışı için bugün yapacağı açık artırma ihalesini iptal etti.

Milliyet Gazetesi
Başbakan Aradı, TOKİ Ataköy İhalesini İptal Etti

oplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul-Ataköy'deki, Galeria'nın da üzerinde bulunduğu 267 bin metrekarelik arsanın 141 bin metrekaresinin satışı için bugün yapacağı açık artırma ihalesini iptal etti.

TOKİ'den yapılan açıklamada, satışa sunulan hisse üzerinde 10 Temmuz 1986'da imzalanan yap-işlet-devret sözleşmesi kapsamındaki Galeria Alışveriş Merkezi, katlı otoparklar, Dünya Göz Hastanesi, akaryakıt istasyonu, Doğa Garden Restoran - Kafeterya ve Crowne Plaza Oteli'nin bulunduğu, yerleşik firmaların şufa hakkı nedeniyle ihalenin iptal edildiği belirtildi.

İhaleye konu olan ve Ataköy Turizm Tesisleri'nin içinde bulunduğu araziyi iki yıl önce Denizciler Ataköy Turizm ve İnşaat (DATİ) 33 yıllığına 200 milyon dolara Özelleştirme İdaresi'nden kiralamıştı.

TOKİ söz konusu arazinin ihale ilanında alan firmanın buraya 2038'e kadar yatırım yapamayacağını belirtmişti. Gerek bu durum, gerekse DATİ'nin yapmayı planladığı 500 milyon dolarlık yatırım için gerekli izinleri alamamış olması ihalenin DATİ için açıldığı yorumlarına neden olmuştu.

TOKİ Başkanvekili Erdoğan Bayraktar, Referans gazetesine yaptığı açıklamada, "DATİ beni arayarak 'arsayı bize satın' dedi. Ben de tamam ama ihaleye çıkacağız. Sizden fazla fiyat veren olursa alır, dedim" şeklinde konuşmuştu.

Erdoğan'ın emri
Bayraktar, konuyla ilgili olarak dün yaptığı açıklamada ise Ataköy'deki arazinin yarın yapılacak satış ihalesinin iptaline ilişkin emrin Başbakan Tayyip Erdoğan'dan geldiğini bildirdi. Bayraktar, arazinin satışı konusunda kamuoyunda yer alan yorumlar üzerine, dün sabah Erdoğan'ın kendisini arayarak ihalenin iptal edilmesini istediğini söyledi.

Kamuoyundaki tartışmalardan sonra, kendilerinin de ihaleyi iptal etme eğilimine girdiklerini belirten Bayraktar şunları kaydetti:

"Kamuoyunda 2-3 milyar dolar lafı edilince, bizim bu söylenenlere rağmen ihaleyi daha düşük fiyatlara sonuçlandırmamız mümkün olmazdı. Biz yine de ihaleye çıkalım müşterileri, teklifleri görelim dedik."

http://www.yapi.com.tr/haberler/basbakan-aradi-toki-atakoy-ihalesini-iptal-etti_52885.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!