Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Başbakan Erdoğan'ın Mısır Ziyaretinden İş Dünyası Umutlu

İş dünyası, Mısır'daki yeni döneme tanıklık etmek, değişim sonrasında iki ülke ekonomik ilişkilerini daha da geliştirmek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleştirilen Mısır ziyaretinden umutlu.

yapi.com.tr / AA
Başbakan Erdoğan'ın Mısır Ziyaretinden İş Dünyası Umutlu

İş dünyası, Mısır'daki yeni döneme tanıklık etmek, değişim sonrasında iki ülke ekonomik ilişkilerini daha da geliştirmek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleştirilen Mısır ziyaretinden umutlu.

Heyette yer alan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Başkanı Erdal Bahçıvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son dönemlerde Ortadoğu ve Kuzey Afrika ile geliştirmiş olduğu işleri sürdürülebilir olduğunu göstermesi açısından oldukça anlam taşıyan bir gezi olduğunu belirtti.

Bahçıvan, ''Özellikle değişimin hemen arkasından bu ziyaretin yapılıyor olması bizim bölge ile olan ilişkilerimizin uzun vadeli olduğunu gösterecektir. Ekonomik yönden de herhalde önümüzdeki dönemde zaten bugüne kadar konmuş hedeflerin çok daha yukarılara taşınabilmesini de ortaya çıkaracaktır'' dedi.

Bölgede son dönemlerde mevcut olayların biraz ekonomileri oralarda durağanlaştırdığına işaret eden Bahçıvan, ''Tekrar normal hayata dönüş var. Türkiye'nin hak ettiği yerde olması açısından biz de bu ilişkileri aynı sıcaklıkla, eskisinden daha sıcak bir şekilde, daha istikrarlı bir şekilde götürmemiz gerekiyor. Kesinlikle umutluyuz'' dedi.

''Erken kalkan yol alır''

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz de Başbakan'ın Mısır ziyaretinin son derece önemli ve zamanlaması doğru bir ziyaret olduğunu belirtti.

Çenesiz, ''Mısır komple yeniden yapılanıyor. Yeniden yapılanan ve iktisadi kuralları tekrar belirlenecek olan bir ülkeye Başbakanımız önderliğinde iş dünyasının çok geniş katılım ile ülke bütünlüğü içinde gidiyor olmak gerek bir güç gösterisi gerekse Mısır'a olan ilgimizin bir ifadesi. Mısırlı kardeşlerimizin de yanında olduğumuzun bir göstergesi olacak'' dedi.

Böyle bir organizasyonla Türkiye'nin Mısır'a erken giderek daha hızlı temaslar kuracağını söyleyen Çenesiz, ''Erken kalkan yol alır. Bu zamanında yapılan doğru bir ziyarettir'' dedi.

Çenesiz, TÜRKONFED olarak özellikle üyelerin tamamını bilgilendirecek konularda karşıt örgütlerin temsilcileri ile görüşmeler yapacağını ve bunları daha sonra üyeleri ile paylaşacağını, bu ilk adımdan sonra üyelerin kendi ilişkilerini geliştirmelerini sağlayacaklarını kaydetti.

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar ise kalabalık bir heyetle ziyaretin özellikle Mısır pazarına ve bölge ülkelerine verilen önemi ön plana çıkardığını ifade etti.

Mısır'da şu anda yeni bir hükümetin devreye giriyor olmasının, buradaki ilişkilerin ve bölgedeki ülkelerle ilişkilerin daha etkin bir şekilde gelişmesine katkıda bulunacağını söyleyen Kibar, ''Türkiye'den 6 bakanla beraber sayın Başbakan'ın katılması da bu ziyarette vurgulanması gereken diğer bir etken'' dedi.

Kendi faaliyetleriyle ilgili Mısır'da bir takım iletişimleri bulunduğunu belirten Kibar, bununla ilgili bazı görüşmeler yapacaklarını kaydetti.

''Geç kalmamakta fayda var''

Alarko Taahhüt Grubu Koordinatör Yardımcısı Mustafa Vehbi Gafuroğlu da kendisinin Mısır'a heyetten bir önceki uçakla geldiğini, heyetin düzenlediği programlara ve bazı işadamları ile görüşmelere katılacağını belirtti.

Mısır pazarı ile ilgili uzun zamandır araştırma içinde olduklarını ifade eden Gafuroğlu, ''Bir takım firmalarla görüşme halindeyiz. Başbakanımızın da böyle bir ziyarette bulunması bize olan bakış açısını olumlu yönde destekliyor. Dünyanın her yerinde belirli karışıklıklar var, her yerde olaylar var ama bunlar durulduğu noktada geç kalmamakta fayda var'' dedi.

ETİKETLER: ekonomi
http://www.yapi.com.tr/haberler/basbakan-erdoganin-misir-ziyaretinden-is-dunyasi-umutlu_89043.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!