Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Başbakan Konuştu, Dolar Yeni Rekora Koştu

Başbakan Davutoğlu'nun koalisyonun mümkün görünmediğini açıklaması sonrası dolar 2,8680'e çıkarak rekor tazeledi.

yapı.com.tr
Başbakan Konuştu, Dolar Yeni Rekora Koştu

Siyasi belirsizliğin etkisiyle yükselişin sürdüğü dolar/TL 2,86'yı aşarak tarihi zirvesini yeniledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koalisyonun mümkün görünmediğini açıklamasıyla dolar 2,8680'le rekor kırdı. Dünya Gazetesi'nin haberine göre, bankalararası piyasada dolar/TL gün içinde 2,8614'e kadar yükselmişti. Bakan Faruk Çelik'in Davutoğlu-Bahçeli görüşmesine ilişkin 'güzel açıklama yapılacak' ifadesini kullanmasıyla dolar 2,8430'a inmişti.  Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun MHP lideri Devlet Bahçeli ile 2,5 saat süren görüşmenin ardından koalisyon zemini olmadığını açıklamasıyla kur 2,8680'e çıkarak rekorunu tazeledi.  

Analistler, AK Parti ile MHP arasındaki koalisyon görüşmelerinden de netice alınamamasının erken seçim ihtimalini kuvvetlendirdiğini, gelecek günlerde döviz piyasasında sert dalgalanmaların görülebileceğini ifade ediyor.


Yarın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararının da dolar/TL'nin seyri üzerinde etkili olacağını dile getiren analistler, teknik olarak dolar/TL'de yukarı yönlü hareketin devam etmesi halinde 2,89-2,91 seviyelerinin direnç, geri çekilmelerinde ise 2,8320 - 2,8420 seviyelerinin destek olarak izleneceğini tahmin ediyor.

Yıl başından beri TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı yaklaşık yüzde 18 ile gelişmekte olan para birimleri arasında yüzde 24 değer kaybeden Brezilya reali ardından en kötü performansı gösteriyor. İç ve dış jeopolitik risklerin baskısı, ABD'nin tekrar faiz artışlarına hazırlanıyor olması ve 7 Haziran seçimlerinin arkasından Kasım'da erken seçim ihtimali geçen hafta piyasalarda sert satış baskısına neden olmuş, dolar/TL 2,8460 ile tarihi zirvesine yükselmişti

http://www.yapi.com.tr/haberler/basbakan-konustu-dolar-yeni-rekora-kostu_133461.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!