Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

İhalesi Tamamlanan Elazığ...

Başbakan: Ramazan Bayramı'ndan Önce Yeni Evlerinize Kavuşacaksınız

Başbakan Erdoğan çadırdaki depremzedeleri ziyaret etti ve 'Ramazan Bayramı'ndan önce evlerinize kavuşacaksınız' dedi. Erdoğan güvenli projelerle yeni evler yapılacağını anlattı.

Radikal Gazetesi
Başbakan: Ramazan Bayramı'ndan Önce Yeni Evlerinize Kavuşacaksınız

Başbakan Erdoğan çadırdaki depremzedeleri ziyaret etti ve 'Ramazan Bayramı'ndan önce evlerinize kavuşacaksınız' dedi. Erdoğan güvenli projelerle yeni evler yapılacağını anlattı.

Karakoçan depreminin yıktığı köyleri ziyaret eden BaşbakanTayyip Erdoğan güvenli konutlar yapılması için çalışmalara başlandığını ve Ramazan Bayramı’na kadar konutların tamamlanacağını açıkladı.

‘Ana’ uçağıyla Elazığ’a gelen Başbakan Erdoğan, depremin vurduğu köylere geçmeden önce havaalanında kısa bir açıklama yaptı: “İnşallah ramazan ayına kadar bu köylerdeki evlerin yerine yeni güvenli projelerle, yeni konutlar inşa edilecek. Mağdur kalan tüm vatandaşlarımızı bu yeni konutlara yerleştireceğiz. Toplu konut çalışmalarını zaten sürdürüyoruz, hâlâ çalışmaları devam ediyor. Bir an önce oradaki yapılanmalara da başlamak istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, artık bunların altından rahatlıkla kalkabilecek güçte. İstiyoruz ki bu tür zemin etüdü noktasında zayıf olan yerlerde, bu tür tehlikeli, riskli konutlarda yaşamayalım. Ve kendimize insanca yaşayabileceğimiz konutları yapıp buralara yerleştirmek istiyoruz.

Çadıra girdi

Başbakan Erdoğan daha sonra deprem bölgesindeki ilk ziyaretini Kovancılar ilçesine bağlı, dokuz kişinin yaşamın yitirdiği Yukarı Demirci köyüne yaptı. Erdoğan’ın köyde bulunduğu sürede havada uçuşlarını sürdürdü. Helikopterlerin inmesinin ardından köylüler, Erdoğan’a doğru koşmaya başladı. Jandarma, güvenlik çemberi oluşturdu. Başbakan Erdoğan köyde içerisinde kadınların oturduğu bir çadıra girdi. Burada bulunan kadınlara başsağlığı ve geçmiş olsun dileğinde bulunan Erdoğan, yaraların kısa sürede sarılacağını belirterek, “Evlerinize Ramazan Bayramı’ndan önce kavuşacaksınız” dedi. Kadınlara, bir isteklerinin olup olmadığını soran Başbakan Erdoğan’a kadınlar, “Allah razı olsun” yanıtını verdi. Erdoğan, daha sonra erkeklerin taziye çadırına geçti.

Ölenlerin yarısı çocuk

Erdoğan buradan sinyal karıştırıcı Jammer cihazı bulunan ciple 19 kişinin öldüğü Okçular köyüne geçti. Burada halka seslenen Erdoğan ölen vatandaşlardan 20’sinin çocuk 21’inin yetişkin olduğu açıkladı. Erdoğan şöyle konuştu: “Kolordu Komutanlığı tüm imkanlarıyla seferber oldu. Gerek çadır ve yardımlarıyla sürece ciddi katkı sundular. Kızılay ve Deniz Feneri Derneği de destek verdi. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” diye konuştu. (dha)

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/basbakan-ramazan-bayramindan-once-yeni-evlerinize-kavusacaksiniz_77518.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!