Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Başbakan'dan 28 İstek

İzmir Valisi Cahit Kıraç, bugün öğle saatlerinde Dokuz Eylül Üniversitesi'nin 2009-2010 eğitim öğretim yılının açılış töreni için İzmir'e gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, geçtiğimiz günlerde İzmir milletvekilleri ve iş dünyasına sunduğu birifingde gündeme getirdiği kentin 28 maddelik istek listesini sunacak.

Yeni Asır Gazetesi
Başbakan'dan 28 İstek

İzmir Valisi Cahit Kıraç, bugün öğle saatlerinde Dokuz Eylül Üniversitesi'nin 2009-2010 eğitim öğretim yılının açılış töreni için İzmir'e gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, geçtiğimiz günlerde İzmir milletvekilleri ve iş dünyasına sunduğu birifingde gündeme getirdiği kentin 28 maddelik istek listesini sunacak. Vali Kıraç'ın, "Bugün mutlaka Başbakanımıza sunacağım" dediği dosyanın ilk sırasında, Çiğli'ye 400 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi yapılması yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde milletvekillerine sunduğu brifingde yer alan 28 maddelik isteklerden oluşan dosyanın aynısını, Başbakan Erdoğan'a da vereceğini belirten Vali Kıraç, "Bölge Hastanesi'ni kurduğumuz takdirde, 1 milyon nüfuslu Bakırçay Havzası'nı kurtaracağız" dedi.

Önemli fırsat

Başbakan Erdoğan'ın ziyareti, TBMM'nin yeni yasama dönemi ve Ekim ayının 19'unda başlayacak bütçe görüşmeleri nedeniyle önemli bir tarihe denk gelirken, Vali Kıraç, 28 maddelik dosyayı bugün Başbakan Erdoğan'a teslim edecek. Adnan Menderes Havalimanı'ndaki karşılamadan itibaren programının bazı bölümlerinde eşlik edeceği Başbakan Erdoğan'a dosyanın içeriği hakkında bilgiler aktaracağını belirten Kıraç, hükümetin desteğinin kentin yatırımlarının sonuçlanması adına büyük önem taşıdığını dile getirdi. Vali Kıraç'ın İzmir dosyasındaki istekler listesinin ilk sırasında inşaatı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından yapılacak olan 400 yataklı Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi yer alıyor.

16 ameliyathane

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nün 3 yıldır üzerinde durduğu bölge hastanesi, Sağlık Bakanlığı'nın 2009 yatırım programına alındı. Hastanenin projeleri ise, geçtiğimiz günlerde tamamlandı. 80 bin 769 metrekarelik kapalı alana sahip olacak hastane, 16 bloktan oluşacak. 410 yataklı klinikler, 112 poliklinik odası, 16 diyaliz ünitesi, 69 yoğun bakım yatağı, bulunacak hastaneye tam 16 ameliyathane inşa edilecek. Ayrıca hastanenin 440 araçlık otoparkı bulunacak. Modern mimariye sahip olacak hastanenin projesinin birkaç gün içinde Sağlık Bakanlığı tarafından TOKİ Başkanlığı'na teslim edileceği öğrenildi.

Maliyeti yaklaşık 50 milyon TL'yi bulacak hastanenin, iki yılda bitirilmesi hedefleniyor. Vali Kıraç, "İzmir'in sağlık problemlerini çözecek planımız hazır. Büyük hamleler yaptık. İlçelerimizdeki yataklı tedavi kurumlarını bölgenin ihtiyacını karşılayacak duruma getirdik. Bir iki ilçemiz hariç bu yıl sonu itibariyle başladığımız işleri bitiriyoruz. İlimizde iki kampus alanı var. Onun ötesinde de kuzey bölgesindeki 1 milyon nüfusumuzun sağlık hizmetini karşılayacak 400 yataklı Çiğli Eğitim Hastanesi'nin başlamasını bekliyoruz. Bittiğinde, İzmir'in sağlık sorunlarını büyük ölçüde çözmüş olacağız. İzmir olarak yılda 30 milyon poliklinik ve 600 bin ameliyatın yapıldığı bir iliz. İzmir'le birlikte 10 milyon nüfusa hizmet ediyoruz. Bu nedenle bu hastaneye ihtiyacımız var" diye konuştu.

Dosyada neler var?

1- Çiğli'ye 400 yataklı eğitim hastanesi yapılmalı.
2- Bayraklı'ya Sağlık Kampusu kurulmalı.
3- Yüksek öğrenime yeni yurtlar kazandırılmalı.
4- İzmir-İstanbul Otoyolu'nun yapımına başlanmalı.
5- İzmir-Ankara Otoyolu inşa edilmeli.
6- İzmir Çevreyolu, önce Menemen'e sonra Dikili'ye uzatılmalı.
7- Yarım kalan viyadükler limana bağlanmalı.
8- Alsancak Limanı özelleştirme süreci tamamlanmalı.
9- Çandarlı Limanı kurulmalı.
10- Kruvaziyer Limanı yapılmalı.
11- Tersane açılmalı.
12- İzmir-Ankara demiryolu projesi hayata geçmeli.
13- Çift hatlı demiryolu, Torbalı'ya kadar gitmeli.
14- Gördes Barajı isale hattı bitirilmeli.
15- Beydağ Barajı sulama hattı hayata geçirilmeli.
16- Gediz, Bakırçay ve Küçük Menderes havzaları ıslah edilmeli.
17- İzmir Körfezi temizlenmeli.
18- İlin evsel ve endüstriyel atıkları bertaraf edilmeli.
19- Marka kent İzmir için tanıtım çalışmalarına ağırlık verilmeli.
20- Ege Medeniyetler Müzesi açılmalı.
21- Yeni bir fuar alanı ve kongre merkezi oluşturulmalı.
22- Foça Fransız Tatil Köyü turizme kazandırılmalı.
23- MOBESE projesi tamamlanmalı.
24- İzmir'de bir kent dönüşüm projesi başlatılmalı.
25- Kadifekale boşaltılarak Uzundere'deki TOKİ konutlarına taşınmalı.
26- Teknopark çalışmaları sonuçlandırılmalı.
27- Aliağa-Menderes Hızlı Tren çalışması bitirilmeli
28- Metro inşaatı bir an önce sona ermeli.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/basbakandan-28-istek-_72841.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!