Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Başkan Topbaş; “Muhsin Ertuğrul Sahnesi’ni Daha Mükemmel Hale Getiriyoruz”

Kongre Vadisi projesi kapsamında Muhsin Ertuğrul Sahnesi’ni çok daha mükemmel olarak yeniden inşa edeceklerini açıklayan Başkan Topbaş, “Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’ni genişleteceğiz. Muhsin Ertuğrul da gurur duyacağımız bir sahne olacak” dedi.

ibb.gov.tr
Başkan Topbaş; “Muhsin Ertuğrul Sahnesi’ni Daha Mükemmel Hale Getiriyoruz”

img src="http://www.yapi.com.tr/Uploads/HaberMedya/2008\haberler\59359.jpg" hspace=5 vspace=5>


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Harbiye Kongre Vadisi Projesi’nin iyi anlatılması halinde açılmış davaların geri çekilebileceğini belirterek, “Bugüne kadar hizmet vermiş, simge haline gelmiş Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nin yok etmeyi hiç düşünmedik, asla böyle niyetimiz olmadı. Onu daha mükemmel hale getireceğiz. Daha modern bir yapı olacak. Harbiye Kongre Vadisi Projesi’ni iyi anlattığımız taktirde açılan davalar geri çekilebilir” diye konuştu.

2009 IMF Kongresi’ne yetiştirilmesi planlanan Harbiye Kongre Vadisi Projesi kapsamında Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nin genişletileceğini, yeraltında ilaveler yapılacağını vurgulayan Başkan Kadir Topbaş, “Bir hukuk devletinde yaşıyoruz. Herkese yargı yolu açık. Muhsin Ertuğrul yıkılıyor gibi ifadeleri, bu yıkım kelimesini kimse sevmiyor. Bu baştan doğru anlatılsaydı yargıya da gidilemezdi zannediyorum. Bunu gereksiz bir korku, endişe, güvensizliğin yansıması olarak görüyorum. Projeyi gördükten, bunun kente ne kattığını gördükten sonra davadan vazgeçebilirler. Belki bunu baştan anlatsaydık kimse böyle bir adım atmaz, böyle bir sürece sokmazdı. Tepkileri gereksiz korkunun getirdiği bir tepki olarak görmekteyim” şeklinde konuştu.

Bu tip uluslararası organizasyonların kente özellikle turizm açısından katkı yaptığını belirten Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Daha önce baraka şeklinde yapılan, sonra ihtiyaca göre büyütülen Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nin daha mükemmel hale getirilmesi, mekaniği, akustiği, ışığı ile her şeyiyle ciddi ve gurur duyacağımız bir yer haline gelmesi proje kapsamına alınmıştır. Sanat Danışmanımız Kenan Işık Bey de projeyi çok beğendi. Proje kapsamında silüeti etkileyecek yapı yapılmayacak. Tamamen yerin altında, mütevazi, fonksiyonel, tiyatro çalışmalarının, sanatsal aktivitelerin de yapılacağı bir yer olarak düşünüldü. Ayrıca Lütfi Kırdar’ın altında 3 bin 500 kişilik bir oditoryum kazanılacak. 1800 kişilik Lütfi Kırdar’ın iki katı büyüklüğünde olacak, bir amfi tiyatro tarzında yapılacak. Tamamlandığı zaman herkes gurur duyacak.”

‘Harbiye Kongre Merkezi’ ihalesi yapıldı




Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Harbiye Kongre Merkezi inşaatı ihalesini 3 Ocak 2008’de yaptı ve ihaleyi Sembol İnşaat ve Taca İnşaat Ortak Girişimi kazandı. Yer tesliminin yapılacağı merkezin inşaatı 207 milyon YTL’ye mal olacak. Büyükşehir Belediyesi İstanbul Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi’nce (İMP) hazırlanan ve Koruma Kurulu tarafından onaylanan “Muhsin Ertuğrul Tiyatrosuna Bağlı Sanatsal Faaliyetler-Çok Amaçlı Salonlar Alternatifli Mimari Öneri Projesi” kapsamında, Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu yıkılarak yerine Lütfi Kırdar Kongre Binası ile uyumlu ve bu yüksekliği aşmayacak yeni bir tiyatro inşa edilecek. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Rumeli Salonu, Hilton Convention Center ve Gümüş Caddesi, Harbiye Orduevi ve Askeri Müze ile Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu ve Taşkışla Caddesi arasında kalan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde olan Şişli'’eki 17 bin metrekarelik alanı kapsayan projede toplam inşaat alanı 83 bin 695 metrekare olacak.

Yapılacak yeni tiyatro binası 5 katı yer üstünde, 6 katı da yeraltında olmak üzere 11 kattan oluşacak. Mevcut binadaki yönetim birimleri başka bir yere taşınacak. Eski binanın oturduğu 1525 metrekarelik inşaat alanı yeni binada 3 bin 500 metrekare olacak. Mevcut binadaki 600 kişilik seyirci kapasitesi de yeni binada 696’ya çıkarılacak. Yeni tiyatro binasında zemin dahil üst katlarında 6 sanatçı odası, 368 metrekarelik fuaye alanı, ses, ışık kontrol, sahne ve sahne arkası oyuncular için lobi, prova odası ve diğer teknik birimler yer alacak. Tiyatro binasının altında yapılacak 6 katta da hem Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nu hem de Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’ni destekleyecek 4 tane çok amaçlı salon, 2 katta 759 araç kapasiteli kapalı otopark, kafeteryalar ve bin ofis bulunacak.

Yeşil örtü korunacak…

Projede Harbiye Açık Hava Tiyatrosu aynen korunacak. Araç trafiği Taşkışla Caddesi Rumeli Salonunun ön kısmından itibaren yeraltına alınarak Hilton Convetion Center hizasında yüzeye çıkarılacak. Böylece Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nun önünde bulunan alan, araç trafiğine kapatılarak tamamen yayalaştırılmış yeni bir meydan oluşturulacak. Bu alanda sadece acil durumlar için servis yolu bağlantısı yapılacak. Açık Hava Tiyatrosu önünde oluşturulacak meydan ile üst kottaki Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nu da içine alan meydan arasındaki yeşil bant korunacak. Çalışma sırasında inşaat sınırına giren ağaçlar ise hazırlanan raporlar doğrultusunda ve tekniğine uygun olarak buradan taşınacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/baskan-topbas-muhsin-ertugrul-sahnesini-daha-mukemmel-hale-getiriyoruz_59359.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!