Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Başkana Komşu Bina Yeniden Yükseldi!

Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül'ün konutunun yanında bulunan, geçen yıl kaçak olduğu için kısmen yıkılan binadaki inşaat yeniden başladı.

Milliyet Gazetesi/Şenol DEMİRCİ
Başkana Komşu Bina Yeniden Yükseldi!

er türlü yapılaşmanın ancak özel izinlerle yapılabildiği Boğaziçi'nde, Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül'ün konutunun hemen yanındaki kaçak bina geçen yıl kısmen yıkılmasına rağmen yeniden yükseldi.

Uydu ve hava görüntüleriyle en küçük bir inşaat hareketinin takip edilebildiği Boğaziçi'nde eşsiz Boğaz manzaralı üç katlı kaçak binanın inşaatı hızla devam ediyor. Tamamı imarsız olan ve sit alanında kalan Beykoz'da küçük ev onarımları için Anıtlar Kurulu ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nden izin alınması gerekiyor. Tapu kayıtlarında Şeref Gökbayrak ve Şerif İpekyüz adına kayıtlı binanın tarihi eser niteliği bulunmuyor.

Başkan Ergül'e komşu kaçak bina yaklaşık bir yıl önce de gündeme gelmişti. Beykoz'da geçen yıl bir etkinliğe katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın konuşma yaptığı sırada bir vatandaş, "Gecekonduları yıkıyorsun. Şurada kaçak villa var, niye onu yıkmıyorsun?" diye tepki göstermişti. Büyükşehir Belediyesi'ne vatandaşın tepki gösterdiği kaçak villanın durumunu sormamız üzerine, Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri binaya müdahale etmişti. Eylül 2006'da belediye ekipleri binanın iki kolonunu yıkmıştı.

Yeniden yapıldı
Aradan geçen 13 ay içinde kolonları yıkılan binada yeniden inşaat faaliyeti başladı. Başkan Ergül'e komşu binanın yıkılan kolonları onarıldı ve hızla kaba inşaat devam etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beykoz Belediyesi, kaçak inşaatla ilgili sorularımıza yanıt vermedi.

Belediye 'Yasal işlemler başladı' demişti
Geçen yıl Boğaziçi İmar Müdürlüğü'ne bina hakkında soru sormamız üzerine Büyükşehir Belediyesi'nden şu yazılı açıklama yapılmıştı:

"Söz konusu yerde bulunan yapı bodrum+zemin+normal kat olmak üzere 3 kattan oluşmaktadır. 13 Nisan 1983 tarihli af müracaatı bulunan yapının takviyesi için Müdürlüğümüze başvurulmuş, dilekçe ekinde sunulan 19 Ekim 2004 tarihli İstanbul Teknik Üniversitesi raporunda 'mevcut haliyle binanın 1950'li yıllarda yapıldığı ve tabanda kayma riski taşıdığı, bu riski ortadan kaldırmak için önlem alınmasının zorunlu olduğu' ifade edilmiştir. Ancak başvurular sonuçlanmadan takviye çalışmasına başlanması nedeniyle yasal işlemlere başlanmış olup ayrıca Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur."

http://www.yapi.com.tr/haberler/baskana-komsu-bina-yeniden-yukseldi_57474.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!