Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

6 Milyona ‘Fıskıye Dansı’

Başkaraağaç’tan, Gökçek’e Çağrı: ‘Paraya Yazık Etme’

Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, yaklaşık 6 milyon TL’ye mâl olacak dans eden fıskiyeler projesini eleştirerek, “6 milyon TL’ye Ayaş’taki tarihi evlerin 30 tanesinin restarasyonu tamamlanır ve tarihi kent dokusu anlamında önemli bir adım olur. Ayaş’ın bütün yolları asfaltlanır. Sayın Gökçek’e sesleniyorum: Yazık etme bu paraya, 6 milyon

Cumhuriyet Ankara
Başkaraağaç’tan, Gökçek’e Çağrı: ‘Paraya Yazık Etme’

Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, yaklaşık 6 milyon TL’ye mâl olacak dans eden fıskiyeler projesini eleştirerek, “6 milyon TL’ye Ayaş’taki tarihi evlerin 30 tanesinin restarasyonu tamamlanır ve tarihi kent dokusu anlamında önemli bir adım olur. Ayaş’ın bütün yolları asfaltlanır. Sayın Gökçek’e sesleniyorum: Yazık etme bu paraya, 6 milyon TL’yi ilçeler için kullan” dedi.

Anakent Belediyesi’nin, çözüm bekleyen çok sayıda sorun bulunmasına karşın Gençlik Parkı’na “Dans Eden Fıskıye” yapmak için yaklaşık 6 milyon lira harcama yönündeki girişimi tepkilere ve yeni önerilere neden oldu. Ayaş Belediye Başkanı Başkaraağaç, projenin “gereksiz bir harcama” olacağını belirterek, “Bu projeye gelene kadar Ankara’da yapılması şart olan hizmetler var. Bir fıskiyemiz eksikti. Varoşlarda altyapı çalışmaları yapılabilir. Doğalgazı olmayan yerlerde çalışmalar yapılabilir. Anakent’e bağlanan ilçe belediyelerinin ihtiyaçları karşılanabilir” dedi.

‘30 ev restore edilir

Başkaraağaç, 6 milyon TL’ye de talip oldu ve şu öneriyi getirdi:“O parayla, Ayaş’ın bütün sokaklarını asfaltlama işi yapılır. Bir okul yapılır. Ayaş’ın dolayısıyla Ankara’nın tarihi dokusunu ön plana çıkaracak olan restarasyon işi yapılır. Yaklaşık 30 tane evin restarosyonu dört dörtlük yapılır.”

‘Referandum sağlıksız’

Proje için referandum yapıldığını anımsatan Başkaraağaç, “Milyonlarca insanın yaşadığı Ankara’da 10 bin kişi gibi komik bir rakamla referandum yapılması da manidardır. Daha önce de yapıldı, aynı kişiler birkaç kez oy kullandı. Referandumun sağlıklı olduğunu düşünmüyorum” dedi. Başkaraağaç, Anakent Belediyesi’nin borçlarını da anımsatarak, şunları söyledi:

“Buradan sayın Gökçek’e sesleniyorum: Bu paraya yazık etme. İlçeler için bu parayı kullan. Nasıl yurtdışından getirilen ağaçlar kendi kaderine terk ediliyorsa bu fıskiyeler de kaderine terk edilecek diye korkuyorum.”

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/baskaraagactan-gokceke-cagri-paraya-yazik-etme_84480.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!