Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Başkent'in 3 Mahallesi İçme Suyuna 20 Yıl Sonra Kavuştu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 20 yıldır su sorunu yaşayan Gölbaşı’na bağlı Oyaca ve İkizce halkını, özel arıtma sistemiyle içme suyuna kavuşturdu.

Hürriyet Gazetesi
Başkent'in 3 Mahallesi İçme Suyuna 20 Yıl Sonra Kavuştu

Büyükşehir Belediyesi, 20 yıldır su sorunu yaşayan Gölbaşı’na bağlı Oyaca ve İkizce halkını, özel arıtma sistemiyle içme suyuna kavuşturdu.

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk kez uygulanan mikro filtre arıtma sistemiyle bir ilke daha imza attı. ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, Türkiye’nin ilk mikro filtre sistemli içme suyu arıtma tesisinin açılışını yaptı. Kılıç’ın arıtma sistemini çalıştırmasıyla kent merkezine yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan ve mücavir alana dahil olan Oyaca ve İkizce mahalleleri içme suyuna kavuştu. ASKİ tarafından yapılan ve saniyede 12 litre, günde ise 1000 m3 su arıtan tesis ile üç mahallede yaşayan yaklaşık 3 bin kişi temiz ve sağlıklı suyu kullanma imkanı buldu.

Köyler mahalle olunca

Tesis hakkında bilgi veren Kamil Kılıç, kuyulardan gelen suyun 2 mikronluk özel filtrelerle arıtıldığını, ayrıca bakteriyolojik, kimyasal olarak da arıtma yapıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Oyacalılar ve İkizceliler yıllarca su sıkıntısı çekti. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandıktan sonra bu mahalleleri içme suyuna kavuşturmak için kuyu açtık. 20 bin nüfusa göre planlanan ve şu anda 7 bin kişiye arıtılmış içme suyu verecek şekilde teknik donanımlı olan arıtma tesisiyle, bu mahallelerimiz su sorununu çözdük. Mikro filtreli ileri arıtma sistemi Türkiye’de ilk kez bu mahallelerin suyunun arıtılması için kullanılıyor. İçme suyunun kalitesi Sağlık Bakanlığı yönetmeliklerine uygun hale getiriliyor."

http://www.yapi.com.tr/haberler/baskentin-3-mahallesi-icme-suyuna-20-yil-sonra-kavustu_72919.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!