Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Başkentli Gayrimenkulde Çankaya’yı Tercih Ediyor

Tüm dünyanın ve dolayısı ile Türkiye’nin yaşadığı global krizin etkilerini ölçmek amacıyla çeşitli alan araştırmaları yapan Barışkent Gayrimenkul, Ankara’nın gayrimenkul sektörünü Pi Grup Araştırma’nın alan çalışmasıyla masaya yatırdı. "İmkanınız olsa Ankara’da hangi bölgede gayrimenkul almayı düşünürdünüz?" sorusu ise, deneklerin yüzde 28’i

Hürriyet ANKARA
Başkentli Gayrimenkulde Çankaya’yı Tercih Ediyor

Tüm dünyanın ve dolayısı ile Türkiye’nin yaşadığı global krizin etkilerini ölçmek amacıyla çeşitli alan araştırmaları yapan Barışkent Gayrimenkul, Ankara’nın gayrimenkul sektörünü Pi Grup Araştırma’nın alan çalışmasıyla masaya yatırdı. Araştırmadan, katılımcıların yüzde 87’sinin önümüzdeki dönem herhangi bir gayrimenkul almayı planlamadığı sonucu çıktı. "İmkanınız olsa Ankara’da hangi bölgede gayrimenkul almayı düşünürdünüz?" sorusu ise, deneklerin yüzde 28’i tarafından "Çankaya", yüzde 23’ü tarafından "Gölbaşı" olarak cevaplandırıldı. Bu cevapları yüzde 12’lik oranla Keçiören Bölgesi izledi.

"Her kesim ve tabakadan insanın gayrimenkule yaklaşımını belirlemeye çalışan araştırmamız önemli veriler ortaya çıkarmıştır" diye konuşan Barışkent Gayrimenkul Genel Müdürü Barış Aydın, araştırmayla ilgili olarak şunları söyledi:

"Gayrimenkul sektörünün global krizden nasıl ve hangi oranda etkilendiğini ölçmek amacını taşıyan bu tip araştırmalar, önümüzdeki dönemin de habercisi olma özelliği taşımaktadır. Gayrimenkul sektörü yaşadığımız krizden belki de en çok etkilenen alan olmuştur. Sektörün belirleyicisi olan vatandaşların bu değişime nasıl baktığını ölçme adına önemli bir çalışma gerçekleştirdik."

Gayrimenkul kazandırıyor

Ankete katılan bin 314 denekten yüzde 65’i, "İmkanınız olsa Ankara’da gayrimenkul alır mısınız?" sorusunu "Evet" diye cevaplandırdı. Soruyu evet diye cevaplayanların yüzde 32’si, bunun nedeninin Ankara’da gayrimenkulün iyi kazandırması olduğunu söyledi. Deneklerin yüzde 23’ü, "Niçin Ankara’da gayrimenkul almak istiyorsunuz?" sorusunu "Yatırım aracı olarak görüyorum" diye cevaplarken, yüzde 19’luk kısım "Ankara’yı sevdiğim için gayrimenkul almak istiyorum" dedi.

"Sizce yaşanan kriz sizce gayrimenkul fiyatlarını nasıl etkiledi?" sorusu ise, deneklerin yüzde 61’i tarafından "Gayrimenkul fiyatlarını aşağıya çekti" şeklinde cevaplandırıldı. Yüzde 25’lik kısım "Gayrimenkul fiyatları krizden etkilenmedi" görüşünü savunurken, katılımcıların yüzde 8’i "Kriz sayesinde gayrimenkul fiyatları yerine oturdu" dedi.

Fiyatlar şu an için oldukca cazip

"Gayrimenkul fiyatları şu anda yatırım yapanlar için cazip mi?" sorusu, katılımcıların yüzde 32’si tarafından "Çok cazip" olarak cevaplandırıldı. Bunu yüzde 29 ve 19’luk oranlarla, cazip ve normal seviyede yanıtları izledi.

Katılımcıların yüzde 83’ü, bankaların gayrimenkul alımları sırasında kullandırdığı kredilerin yeterli imkan sunmadığını savundu. Deneklerin yüzde 80’i gayrimenkul alım ve satımında uzman bir kuruluşun yardımına ihtiyaç olmadığını söyledi.

Bin 314 denekten yüzde 22’si imkanı olsa Bodrum’dan gayrimenkul alacağını söylerken, yüzde 20’si Antalya, yüzde 19’u İstanbul’u tercih edeceğini ifade etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/baskentli-gayrimenkulde-cankayayi-tercih-ediyor_71586.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!