Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Batı Ataşehir İçin Patronlar Yarıştı

Batı Ataşehir, nakit sıkışıklığının yaşandığı şu dönemde yine gözde. Emlak GYO’nun 3 Aralık ihalesinde 4 arsa için belirlenen 74 milyon 500 bin TL’lik bedel, 3 patronun yarışıyla 102 milyon 655 bin TL’ye çıktı.

Milliyet Gazetesi
Batı Ataşehir İçin Patronlar Yarıştı

OKİ’nin iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO)’nun Batı Ataşehir’de 3 Aralık’ta satışa çıkardığı 74 milyon 500 bin TL muhammen bedelli dört arsanın ihalesi sonuçlandı. İhalede toplam muhammen bedel yaklaşık yüzde 40’lık artışla 102 milyon 655 bin TL’ye yükseldi.

İhalenin ardından değerlendirme yapan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Piyasadaki nakit sıkıntısı nedeniyle ‘Arsaları bu fiyattan satabilir miyiz’ endişesi taşıyorduk. İhaledeki fiyatları görünce gözlerimize inanamadık. Çünkü ihaleye katılan ve kazanan şirketler, projeleriyle Ataşehir’in değerlenmesini de sağlayan şirketler. Aynı şirketler, bu bedele çıktığına göre bölgenin geleceği parlak” dedi.

Teknik Yapı, 2 arsa aldı

Batı Ataşehir’de dört arsa satışa çıkarıldı. Arsaların toplam büyüklüğü ise 63 bin 650 metrekareydi. Dört arsadan 17 bin 193 ve 5 bin 905 metrekarelik olanları konut imarlı. Bu alana 500 konut yapılabilecek durumda. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım,  her iki arsa için yapılan ihaleyi de kazandı. Bu arada 17 bin 193 metrekarelik arsa için belirlenen 38 milyon TL’lik muhammen bedel, 45 milyon 450 bin TL’ye yükseldi.
5 bin 905 metrekarelik arsa için belirlenen 13 milyon TL’lik muhammen bedel ise 13 milyon TL’den 17 milyon 480 bin TL’ye çıktı. Teknik Yapı, her iki arsa için 62 milyon 930 bin TL ödemiş oldu.

Şaşırtıcı artışlar, diğer iki arsa için de söz konusu. 2 bin 2 metrekarelik özel kreş alanının muhammen bedeli 2 milyon 500 bin TL olarak belirlenmişti. Arsanın satışı 3 milyon 625 bin TL olarak gerçekleşti. İhaleyi kazanan isim Eyüpoğlu Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Eyüboğlu oldu.

37 bin 830 metrekarelik rekreasyon alanının sahibi ise Varyap oldu. Rekreasyon alanının tahmini bedeli 21 milyon TL’ydi. İhalede fiyatı 36 milyon 100 bin TL’ye çıktı. Varyap’ın patronu Süleyman Varlıbaş, bu alanın  5 bin 674 metrekarelik bölümüne
sosyal tesis yapacak.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/bati-atasehir-icin-patronlar-yaristi_74811.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!