Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Batılı Mimarlar İstanbul'u Sevdi

Los Angeles Universal City'nin mimarı John Simones, İstanbul'un büyüleyici bir şehir olduğunu belirterek, "Steven Spielberg gelip burada bir film ç

Radikal



b>Los Angeles Universal City'nin mimarı John Simones, İstanbul'un büyüleyici bir şehir olduğunu belirterek, "Steven Spielberg gelip burada bir film çekmeli ve bu kenti tanıtmalı" dedi.

Ritz Carlton Oteli'nde bugün yapılacak olan 'Archisections-Mimarlıkta Farklı Kesitler' başlıklı panele katılacak dünyaca ünlü beş mimar, dün düzenlenen basın toplantısında İstanbul'daki binaların durumunu değerlendirdi. Ünlü Hollywood starı Bette Midler'ın evini dekore eden ABD'li mimar Frederic Fisher önceki gün geldikleri İstanbul'u gezerek mimari açıdan incelediklerini, İstanbul'un depreme karşı korunması için binalarda çelik, cam, metal gibi malzemelerden yararlanmanın faydalı olabileceğini anlattı. Simones ise, İstanbul'un dünyanın en özel şehirlerinden biri olduğunu ve tarihle buluşan son derece canlı bir mimarisi bulunduğunu anlatarak, "İstanbul büyüleyici bir şehir. Hatta, Steven Spielberg gelip burada film çekmeli ve bu kenti tanıtmalı" diye konuştu. Simones, İstanbul için tehlikenin bir tarih ve kültür şehri olan bu kentte alışveriş ve eğlence mekânlarının öne çıkarılması olduğunu söyledi.

Güneş ışığından yararlanılan yeraltı projeleriyle tanınan Fransız mimar Oliver Collignon da, depreme dayanıklı yapılar için mutlaka teknolojiden faydalanılması gerektiğini vurgudı. Oliver Collignon, "Depremde tarihi binalar değil, son 50 yıl içinde inşa edilmiş binalar esas problemi oluşturuyor" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/batili-mimarlar-istanbulu-sevdi_9183.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!