Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Baymak-Baxi İşi Büyüttü

Aavrupa'nın ikinci büyük ısıtma grubu Baxi ile 2002'de ortaklık anlaşması yapan Baymak, İstanbul Tuzla'daki fabrikasını açtı. Şu ana kadar 20 m

Hürriyet
Baymak-Baxi İşi Büyüttü

b>Aavrupa'nın ikinci büyük ısıtma grubu Baxi ile 2002'de ortaklık anlaşması yapan Baymak, İstanbul Tuzla'daki fabrikasını açtı. Şu ana kadar 20 milyon dolarlık yatırımın yapıldığı fabrikada üretilen çelik kazanlar, Nijerya'dan Çin'e kadar pek çok ülkeye ihraç edilecek.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ve İstanbul Valisi Muammer Güler'in katıldığı törenle açılışı gerçekleştirilen fabrika için yapılan yatırımın 2005 yılı sonuna kadar 40 milyon doları bulacağını söyleyen Baymak Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan, ihracat hedeflerinir önümüzdeki yılın sonunda 15 milyon doları aşmak olduğunu söyledi. Baxi Grup'la yaptıkları ortaklığın Türkiye'yi bölgenin üretim üssü haline getireceğini dile getiren Akdoğan, "Dünyayı günümüzde rekabet şekillendiriyor. Baymak'la Baxi'nin bir araya gelmeside bu rekabetin bir gereği. Baxi grup partner olarak bizi seçti çünkü Türkiye ve komşuları geleceğin en büyük pazarı olacak" diye konuştu.

ÇİN'E BİLE İHRACAT

Şu ana kadar hammadde ve işgücü açısından hiç sıkıntı yaşamadıklarını Baxi ile birlikte teknolojik yönden de kendilerini geliştirdiklerini dile getiren Akdoğan, "Artık Çin'e bile kazan satar duruma geldik" dedi.

Türkiye pazarının ısıtma sektöründe Avrupa'nın 6'ncı büyük pazarı olduğunu hatırlatan Baxi CEO'su Mark Edwards ise, "Türkiye, dünyaya açılacak bir üretim merkezi konumunda" diye konuştu. Edward, Baxi Grubu'nun diğer markalarının da burada üretilerek dünyaya ihraç edileceğini açıkladı.

Baymak-Baxi ortaklığının 30 bin metrekarelik kapalı alanda hizmet vereceği yeni tesisi ilave yatırımlarla yaklaşık 1000 kişiye istihdam sağlayacak. Üretimde, yerli hammadde yüzde 80 oranında katmadeğer yaratılması hedefleniyor. Yeni fabrikadan Çin, Almanya, Fransa, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, KKTC, Irak, Ukrayna, Türkmenistan, Kazakistan, Gürcistan, Fas, Arnavutluk, Afganistan ve Njierya gibi ülkelere ihracat yapılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/baymak-baxi-isi-buyuttu_17269.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!