Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Baymak, Gençleri Meslek Sahibi Yapıyor

Baymak, İşkur’la birlikte 2006 yılından bu yana yapılan mesleki eğitimlerle 11 dönemde toplam 129 mezun verdi. Kaynak, montaj ve elektro statik tozboya kurslarında eğitim görenlerden 129 kişi başarılı oldu ve Baymak’ta istihdam edildi. Mesleki eğitimlerine hız kesmeden devam eden Baymak, İşkur’la birlikte Temmuz ayında da toplam 70 kişinin eğitim

yapi.com.tr
Baymak, Gençleri Meslek Sahibi Yapıyor

Baymak, İşkur’la birlikte 2006 yılından bu yana yapılan mesleki eğitimlerle 11 dönemde toplam 129 mezun verdi. Kaynak, montaj ve elektro statik tozboya kurslarında eğitim görenlerden 129 kişi başarılı oldu ve Baymak’ta istihdam edildi. Mesleki eğitimlerine hız kesmeden devam eden Baymak, İşkur’la birlikte Temmuz ayında da toplam 70 kişinin eğitim göreceği yeni kurslar açıyor. Açılacak kurslarda 'Isıtma & Soğutma Bakım & Onarım Teknisyenliği', 'Gaz altı Kaynakçılığı' ve 'Makine Montaj Elemanı' eğitimleri verilecek.

Baymak açtığı Kaynak Eğitim Merkezi ile ihtiyaç duyulan kaynakçı talebine de en doğru çözümü üretiyor. 'Gaz altı Kaynakçılığı', 'Elektrik Kaynakçılığı', 'Argon Kaynakçılığı', 'Makine Montaj Operatörlüğü', 'CNC Tezgâh Operatörlüğü' ve 'Elektro Statik Tozboya Operatörlüğü' kurslarında 30 günlük bir eğitimle mesleğin incelikleri öğretiliyor. Başarılı olan kursiyerlere, Türkiye İş Kurumu, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Baymak tarafından onaylı sertifika veriliyor.

Baymak’tan altın bilezik

Türkiye İş Kurumu ile ortaklaşa yapılan çalışmalar sonucu eğitimciler ve Baymak yöneticileri gözetiminde Baymak Akademi’de yapılan meslek edindirme kurslarında gençler detaylı bir eğitim alıyor ve başarıyla kurusu tamamlayanlar bir meslek sahibi oluyor. Baymak meslek edindirme kurslarında kursiyerler İşkur sistemine kayıtlı fiili işsizlerden seçiliyor. Kurs sonunda başarılı olan kişilerin yüzde 100’ü Baymak tarafından istihdam ediyor.

Baymak mesleki eğitim kursları hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Akdoğan, “Amacımız İşkur’la birlikte işsiz gençlerimize sağladığımız mesleki eğitim programıyla hem bir altın bilezik sağlamak, hem de onları istihdam etmek. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin bilgi, beceri, davranışlarını geliştirerek hayata hazırlanmasında ve ülkemizin kalkınmasında mesleki eğitimlerin büyük önemi bulunmaktadır. Baymak olarak, Avrupa’nın en güçlü kazan, boyler, güneş kolektörü üretim tesisleri olan fabrikamızda bu gençlere mesleki eğitimler verip, onarla altın bilezik kazandırmakla kalmıyor, staj sonunda başarılı olanları yüzde 100 istihdam da ediyoruz. 2006 yılında, geleceklerini kurmaya çalışan gençlerimizin bir meslek sahibi olmasına katkıda bulunmak için İşkur’la çıktığımız yolda şu ana kadar 129 mezun vermiş olmak bize gurur veriyor. Amacımız daha çok kişiye ulaşmak ve aynı zamanda bizim gibi sektör önderlerine de bu konuda öncü olmak” dedi.

İşkur İstanbul İl Müdürü Muammer Çoşkun, Baymak’la işbirliği çerçevesinde yapılan mesleki eğitimler hakkında “İşsizlikle mücadele etmenin en etkili yollarından birisi de işgücüne nitelik kazandırmaktır. Türkiye İş Kurumu’nun Kuruluş Kanunu ile kendisine verilen temel fonksiyonu işverenlerin eleman ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Bu bağlamda işverenlerin ihtiyaç duyacakları elemanlar ile mevcut işsizlerin nitelikleri arasında uyuşmazlık olması durumunda, işsizlerin niteliklerinin geliştirilmesi gerekmektedir. Baymak ile gerçekleştirdiğimiz ve devam edeceğimiz eğitimlerle İşverenlerimizin istemiş olduğu vasıflarda eğitilen binlerce gencimize eğitim ve istihdam sağlanmış olacak. Bu gençlerimiz iş piyasasında geçerli bir meslek kazanmış olacaklardır” dedi.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/baymak-gencleri-meslek-sahibi-yapiyor_80840.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!