Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bayraktar, Ataköy Arazisini Adrese Teslimde Kararlı

Ataköy arazisinin satışı için ihale günü yaklaşırken tartışmalar da yoğunlaştı. Referans'ın geçen yıl "adrese teslim ihale" haberi ile duyurduğu Ataköy arazisinin satışı için Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Erdoğan Bayraktar, "Muhtemelen Denizciler Ataköy Turizm ve İnşaat (DATİ) burayı alır" derken, emlak uzmanları arazi için belirlenen 450

Referans Gazetesi
Bayraktar, Ataköy Arazisini Adrese Teslimde Kararlı

Ataköy arazisinin satışı için ihale günü yaklaşırken tartışmalar da yoğunlaştı. Referans'ın geçen yıl "adrese teslim ihale" haberi ile duyurduğu Ataköy arazisinin satışı için Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Erdoğan Bayraktar, "Muhtemelen Denizciler Ataköy Turizm ve İnşaat (DATİ) burayı alır" derken, emlak uzmanları arazi için belirlenen 450 milyon YTL'nin çok düşük bir rakam olduğunu savundu. Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Sabri Ateş, arazinin çıplak değerinin en az 2 milyar 550 milyon dolar olduğunu vurgulayarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan ihalenin iptal edilmesini istedi.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, dün bir televizyon programında Ataköy arazisinin satışına ilişkin ilginç açıklamalarda bulundu. 4 Eylül'de yapılacak ihaleye DATİ Holding dışında bir firmanın girmesinin "çok mantıklı" olmadığını vurgulayan Bayraktar, "Muhtemelen DATİ burayı alır" dedi. Ataköy arazisinin kim tarafından alınacağının kendilerini ilgilendirmediğini ifade eden Bayraktar, amaçlarının DATİ'yi sıkıştırarak şu anda çok ucuza kullanılan bir arazinin devlete toplu para getirebilecek bir yapı kazanması olduğunu savundu. Bayraktar, devletin bu kadar değerli bir araziden yıllık 2 milyon YTL gibi bedava sayılabilecek bir kira geliri elde etmesine gönülleri razı olmadığı için araziyi satışa çıkardıklarını söyledi. "Burası sorunlu bir arazi" diyen Bayraktar, kiralama işlemi ile devlete ait olan Ataköy arazisinin 30 yıl boyunca düşük bedel ödenerek kullanılmasının önüne geçmek istediklerini kaydetti.

Öte yandan, TOKİ tarafından ikinci kez satışa çıkartılan Ataköy arazisi için belirlenen 450 milyon YTL'lik muhammen bedelin komik bir rakam olduğunu belirten Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Sabri Ateş, Ataköy arazisinin çıplak değerinin en düşük 2 milyar 550 milyon dolar olması gerektiğini ifade etti. Ateş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda duyarlı olduğunu ve böyle bir ihaleyi de iptal edeceğini bildiğini söyleyerek, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da seslenmek istiyorum. Ben bu konunun uzmanıyım. Ataköy arazisi 2 milyar 550 bin dolar altında satılamaz. Başbakanımızdan bu ihalenin iptal edilmesini arz ediyorum" çağrısında bulundu.
    
Metrekare fiyatı 20 bin dolar olmalı

Ataköy arazisini, bir ay önce satılan Mecidiyeköy'deki Tekel Likör Fabrikası arazisiyle karşılaştırarak bir değerlendirme yapan Ateş, "Kuşkusuz iki arazinin birbirinden farklı özellikleri bulunuyor. Ataköy arazisi çok çok değerli bir arazi. İstanbul'un en nadide yerinde ve üst gelir grubunun ikamet ettiği bir bölgede yer alıyor. Havalimanına çok yakın bir konumda, ayrıca deniz taşımacılığına müsait, yat limanının yanı başında. Likör fabrikası arazisinin metrekaresi 14.7 bin dolardan satıldı. Bana göre Ataköy arazisin metrekare fiyatı 20 bin dolar. Likör fabrikasından daha değerli olan Ataköy arazisini boş olarak düşündüğümüzde, mevcut imar yapısıyla metrekare fiyatı 15 bin dolardan hesaplandığında, arazinin 2 milyar 550 bin dolar muhammen bedelle satışa çıkması gerekiyor" diye konuştu.

Ateş, bugüne kadar hiç emlak işiyle uğraşmamış, gayrimenkulle hiç ilgisi olmamış Ağrı Dağı'ndaki bir köyde yaşayanların bile 450 milyon YTL'lik fiyatı komik bulacaklarını dile getirerek, arazinin yüzde 15 peşin geri kalanı 48 ay vade ile satıldığını, üzerindeki yapıların taksitleri ödeyecek kira geliri potansiyeline sahip olduğunun altını çizdi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/bayraktar-atakoy-arazisini-adrese-teslimde-kararli_63371.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!