Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Beklenen Oldu, Edirne Sular Altında

Edirne’de yağışların ve Bulgaristan’daki baraj kapaklarının açılmasının ardından taşkın oldu. Birçok ev ve işyerini su basarken, yollar kapandı.

NTV
Beklenen Oldu, Edirne Sular Altında

Edirne’de yağışların ve Bulgaristan’daki baraj kapaklarının açılmasının ardından taşkın oldu. Birçok ev ve işyerini su basarken, yollar kapandı.

Son 15 gündür devam eden yağışlar ve Bulgaristan'ın nehirler üzerindeki baraj kapaklarını açması nedeniyle Meriç Nehri taştı. Nehrin taşması üzerine Meriç ve Tunca nehirleri ile alternatif yollar ulaşıma kapatıldı.

Meriç Nehri'nin taşması üzerine, dün geceden bu yana Lozan Caddesi'ndeki Jandarma Şehitliği, Kent Ormanı, askeri tesis, kafeteryalar, bağ evleri, kısmen Çevre ve Orman İl Müdürlüğünü ile nehir kıyısındaki Trakya Üniversitesi, Askeri Meriç Gazinosu, Öğretmenevi, Polis Bahçesi sular altında kaldı.

TREDAŞ Edirne Müdürlüğü, yerleşim yerinin olmadığı, ancak eğlence yerlerinin bulunduğu bölgede, elektrikleri tedbir amacıyla kesti.

Askerler tahliye ediyor

10 bin kişinin yaşadığı Karaağaç Mahallesi'ne oturan çok sayıdaki kişi, sabah saatlerinde askeri ve emniyete ait araçlarla üzerinden nehir sularının aktığı Tunca ve Meriç köprülerinden geçirilerek, kent merkezine getirildi. Bu nedenle, kent merkezine gitmek isteyen vatandaşlar, uzun kuyruklar oluştu.

Öte yandan, Bulgaristan'daki derenin taşması sonucu Kapıkule Sınır Kapısı'nda küçük araçların geçişine izin verilmiyor.

Edirne Valisi Mustafa Büyük ile Edirne Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı, bölgeye gelerek, incelemelerde bulunuyor.

Meriç-İpsala yolu kapalı

Ergene Nehri'nin taştığı Meriç ilçesine bağlı Küplü beldesi ve Adasarhanlı köy yolu ile Meriç Nehri'nin taşması sonucu İpsala ilçesinin Sultanköy köy yolu sular altında kaldı.

Meriç ve İpsala ilçeleri arasındaki yolların sular altında kalması sebebiyle iki ilçeye ulaşım dünden bu yana yapılamıyor.

Okullar tatil

Bu arada, Karaağaç Mahallesi'ndeki iki ilköğretim okulu ile Süleyman Demirel Fen Lisesi'nde taşkın nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiği açıklandı.

Nehir dereleri

DSİ 11. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Meriç Nehri'nin debisi Kirişhane İstasyonunda 1470 metreküp/saniyeden 1519 metreküp/saniyeye çıkarken, Arda Nehri'nin debisi ise 796 metreküp/ saniyeden 770 metreküp/saniyeye düştü. Tunca Nehri'nin Suakacağı'ndaki debisi ise 218 metreküp/saniyede kaldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/beklenen-oldu-edirne-sular-altinda_76675.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!