Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Belediye, Florya’da Lokman Hekim Bahçesi Kuruyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Florya’da 8 bin metrekarelik bir alana 290 çeşit şifalı bitkinin bulunacağı “Lokman Hekim Şifalı Bitkiler Bahçesi”

Zaman



b>İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Florya’da 8 bin metrekarelik bir alana 290 çeşit şifalı bitkinin bulunacağı “Lokman Hekim Şifalı Bitkiler Bahçesi” kurmak için hazırlıklara başladı. Yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanan bahçede, modern tıptaki ilaçların yüzde 80’inin ana kaynağı olan bitkiler yetiştirilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Florya’da 8 bin metrekarelik bir alana 290 çeşit şifalı bitkinin bulunacağı “Lokman Hekim Şifalı Bitkiler Bahçesi” kurmak için hazırlıklara başladı. 2003 yılı sonunda bitirilmesi planlanan bahçede; modern tıptaki ilaçların yüzde 80’inin hammaddesini oluşturan ve alternatif tıbbın ana kaynağı olan bitkiler İstanbulluların hizmetine sokulacak.

Bahçede şifalı bitkilerin yanı sıra araştırma yapmak için bir kütüphane, uzman doktor, laboratuvar ve tanıtıcı levhalar da bulunacak. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin de destek verdiği bahçede üniversite öğrencileri tez hazırlayabilecek. Turizm amaçlı kullanımının yanı sıra alışveriş imkanının da bulunacağı bahçenin 2 trilyon liraya mal olması bekleniyor. İstanbullular bin bir güçlükle bulmaya çalıştıkları, bazılarını ancak attarlarda görebildiği şifalı bitkileri artık bir bahçede bulabilecek. Hem bitkisini tanıma, hem satın alma hem de yetiştirme şansına sahip olabilecek.

Florya’da kurulacak 8 bin metrekarelik “Lokman Hekim Şifalı Bitkiler Bahçesi” sayesinde vatandaşlar sadece aradıkları şifalı bitkileri bulmayacak, aynı zamanda atkuyruğu, beyaz ballıbaba, civanperçemi, çobançantası, dulavratotu kökü, kurt pençesi, ginkgo ağacı, kara hindiba, kediotu kökü, melekotu kökü, oğulotu, rezene, sivri yapraklı sinirliot ve yapışkanotu gibi yüzlerce bitkiyi de tanıma imkanı bulacak.

İstanbul’un yanı sıra Anadolu’nun değişik yerlerinden getirilecek 290 çeşit şifalı bitkinin yetişeceği bahçe aynı zamanda bir okul vazifesi görecek. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin de destek verdiği proje kapsamında üniversite öğrencileri ile araştırmacılar bu bahçede kurulacak kütüphane ve labotaruvarda araştırma yapabilecek.

Uzman doktorların da yer alacağı bahçede bir de telefonla danışma hattı kurularak vatandaşların merak ettikleri sorulara cevap verilecek. Her bitkinin yanında bulunacak tanıtım levhaları ile görevliler vatandaşlara bitkiler hakkında bilgi verecek. Sera ortamı isteyen bitkiler için seralar oluşturulacak ve bahçe turizme açılacak. Satış da yapılacak bahçede, isteyen vatandaşlar bitkileri satın alıp kendileri yetiştirebilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ayrıca “Dünya Bahçeleri Projesi” kapsamında bir de Japon bahçesi kuracak. Proje toplumların kendi tabiat, kültür ve estetik anlayışlarının bir ürünü olan bahçe sanatlarının tanıtılmasını, toplumlar arası dostluk ve sempatinin geliştirilmesini amaçlıyor. Dünya bahçeleri içinde anlam ve felsefesi açısından özel bir yeri olan Japon bahçesi de Sarıyer Baltalimanı’na 10 bin metrekarelik bir alana kurulacak. Japon bahçesi dağlardan ovalara, şelalelerden okyanuslara kadar tabiatın gücüne insan gücünün yetmeyişinin tasvir edildiği sanat abideleri olarak değerlendiriliyor.

Proje kapsamında Türklerin bir dönem dünya bahçe tasarımını etkilemiş, tarihî kimliğini yansıtan bir Türk bahçesi de Zeytinburnu Kazlıçeşme’de inşa edilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediye-floryada-lokman-hekim-bahcesi-kuruyor_3574.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!