Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Belediye Raflardan İnecek

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, emeğin ve emekçinin yanında tavır aldığını belirterek, belediyeyi raflarda durması gereken bir evrak olmaktan çıkaracağını söylüyor. Meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarında gerçekleştirdiği etkinliklerle dikkat çeken Sındır, yeni görevi belediye başkanlığı döneminde de emeğin yanında olma

Cumhuriyet EGE
Belediye Raflardan İnecek

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, emeğin ve emekçinin yanında tavır aldığını belirterek, belediyeyi raflarda durması gereken bir evrak olmaktan çıkaracağını söylüyor. Meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarında gerçekleştirdiği etkinliklerle dikkat çeken Sındır, yeni görevi belediye başkanlığı döneminde de emeğin yanında olma tavrından ödün vermeyeceğini vurguluyor. Seçilmesinin ardından geçen bir buçuk aylık zaman diliminin büyük çoğunluğunun kutlama ziyaretlerine gittiğini, ancak çalışmalara başladıklarını kaydediyor.

Bornova'yı gerçekçi bir gelecek vizyonu içinde şekillendirmek amacıyla çalıştıklarını anlatan Sındır, önceliği kent meclisinin oluşturulmasına verdiklerini söyledi. Bunun için ön görüşmelerin yapıldığını ve koordinatörün belirlendiğini kaydeden Sındır, “Üzerinde durduğumuz ikinci projemiz de belediyemizin stratejik planının hazırlanmasıdır. Çalışmaya başladık. Belediyeyi rutin, resmi devletin istediği, raflarda durması gereken bir evrak olmaktan çıkaracağız. Bornova Belediyesi gerçekçi gelecek vizyonu içerisinde projelerini öngören bir stratejik plana ulaşacak. İlgili gruplarla toplantılarla, arama konferanslarıyla plan çalışmamızı sürdüreceğiz. Temmuz ayına dek planlamamızı bitireceğiz” diye konuştu.

İlçede süre giden projelerin bulunduğunu, kent içinde değişik mahallelerde pazar yeri oluşturma çalışmaları yaptıklarını bildiren Sındır, bu alanların üst bölümlerinde de “çatı bahçesi” adıyla sosyal alanlar oluşturacaklarını söyledi. Bornova'nın mahallerini fırsat buldukça gezdiğini belirten Sındır, yurttaşların belediyeye bakışında farklılaşma yarattığını söyledi. Sındır, “Yurttaşlar, belediye başkanını kendinden biliyor. Bu tür faaliyetleri önemsiyorum. Zaten onlardan farklı bir yaşamım yok. Ben kendi normal davranış biçimimi gösterdikçe sıra dışı bir belediye başkanı olarak görülmeye başladım. Bundan mutluluk duyuyorum” dedi.

Taşerona son

Belediye çalışanlarının sendikalılaşması için çalışacaklarını bildiren Sındır, “Belediyemizin şirketi İZBAŞ'ı hareketlendireceğiz. Onu güçlendirmeye çalışıyoruz. Bu dönem içinde taşeronlaşmaya son vermek istiyoruz. 47 yıllık yaşamımda, işçi ailesinin evladı olarak emeğin sömürüsüne karşı her zaman mücadele ettim. Bunun gereği olarak sivil toplum kuruluşlarında aktif görev alarak yaptım. Şimdi geldiğim bu görevde onların karşısında bir duruş gösteremem, kendime karşı saygısızlık olur. Bu ilkeli, tutarlı ve kararlı olmamın gereğidir” yorumunu yaptı.

Belediyecilikten gelmeyen birisi olarak yeni görevine alışmak için büyük çaba harcadığını anlatan Sındır, yurttaşların iyi hizmet alabilmesi için yeni bir hizmet binası oluşturacaklarını söyledi. Turizme yönelik Dramalılar Köşkü'nün kente kazandırılacağını, tarım evi kurulacağını anlattı. Bornova Belediyesi'nin de Beko Basketbol Ligi'ne çıktığını anımsatan Sındır, “Bornova Belediyesi Spor Kulubü Derneği'miz var. 2. ligde ikinci olan Bornova Belediye Sporumuz, Beko Basketbol Ligi'ne yükseldi. Takımımız, artık profesyonel bir alanda mücadele edecek. Bu da sorumluluk ve yük getiriyor. Bornova'yı tanıtmak ve kent kimliğini oluşturabilmek adına önemli bir etken. Ama sponsor bulmamız gerekiyor. Elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediye-raflardan-inecek_69061.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!