Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Belediyeden Sit Alanına Gazino, Bar İnşaatı

Birinci dereceden doğal sit alanı olan Belek Kadriye'de süren inşaat için yasal izinlerin alınmadığı ortaya çıktı.

yapi.com.tr
Belediyeden Sit Alanına Gazino, Bar İnşaatı

soL gazetesinden Rıfat Doğan'ın haberine göre birinci dereceden doğal sit alanı olan Belek Kadriye deniz kıyısında gazino, restoran ve bar yapıldığı ancak süren inşaat ile ilgili Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’ndan izin alınmadığı ve kiralama sözleşmesinin de olmadığı belirtiliyor. Antalya Burdur Denizli Kaş Platformu konuyla ilgili Kadriye Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Antalya Belek Kadriye Belediyesi’nin 1. dereceden doğal sit alanı ve caretta carettaların doğal üreme bölgesi olan deniz kıyısı bulunuyor. Bu deniz kıyısına aynı belediye restoran, gazino ve bar yapıyor. Ancak Antalya, Burdur, Isparta, Denizli, Kaş Platformu’nun iddiasına göre belediyenin bu alan için Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan ne bir izni ve onayı var ne de kiralama sözleşmesi.

Öte yanda Çevre ve Orman Bakanlığının, 2009/10 sayılı Deniz Kaplumbağalarının Korunması Genelgesinde, “Caretta caretta ve Chelonia mydas türleri IUCN (Dünya Koruma Birliği) Kriterlerine göre “Nesli tehlikede” statüsünde olmasına rağmen bu alanın yapılaşmaya açılması nesil için büyük tehlike anlamına geliyor. Platform dün Kadriye Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sözleşmeye de uyulmuyor

Platforma göre, Türkiye’nin imza attığı nesli tehlike altındaki türlerin korunması sözleşmesi olan Bern Sözleşmesi’nin 3. maddesinde “Her bilhassa nesli tehlikeye düşmüş ve düşebilecek türlerin, özellikle endemik olanlarının ve tehlikeye düşmüş yaşama ortamlarının, bu sözleşme hükümlerine uygun olarak muhafazası amacıyla ulusal politikalarını geliştireceği” belirtiliyor.

Ulusal ölçekte yapılan bilimsel çalışmalar neticesinde Akdeniz sahili deniz kaplumbağasının önemli yuvalama alanlarından biri olarak tespit edilmiş. Ekincik, Dalyan, Dalaman- Sarıgerme, Fethiye-Çalış Kumsalı, Patara, Kale, Kumluca, Olympos-Çıralı, Tekirova, Belek, Kızılot, Demirtaş, Gazipaşa, Anamur, Göksu Deltası, Alata, Kazanlı, Akyatan, Yumurtalık ve Samandağ kumsalları bu listeye girdiği belirtiliyor.

Yetkililerden sit alanıyla ilgili cevap alamayan platform, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında şunları ifade etti: "Deniz kıyısını yapılaşmaya açan Kadriye Belediyesi’nin yaptığı kaçak inşaatları durdurması Antalya Valiliği, Serik Kaymakamlığı ve sit alanı olması nedeniyle de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı göreve davet ediyoruz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediyeden-sit-alanina-gazino-bar-insaati_109299.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!