Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Belediyeden Yap-Boz Park

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, üç yıl önce düzenlediği Esentepe Parkı'nı şimdi köprülü kavşak yapmak için sökmeye başladı. Belediyenin plansızlığı

Radikal
Belediyeden Yap-Boz Park

b>İstanbul Büyükşehir Belediyesi, üç yıl önce düzenlediği Esentepe Parkı'nı şimdi köprülü kavşak yapmak için sökmeye başladı. Belediyenin plansızlığının halka faturası toplam 26.5 milyar lira.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün üç yıl önce 15.5 bin dolar maliyetle ıslah ettiği Şişli'deki Esentepe Parkı, Fen İşleri Daire Başkanlığı'nın köprülü kavşak projesinin kurbanı oldu. Park, proje tamamlandıktan sonra yeniden monte edilmek üzere sökülürken, belediyenin plansız tutumu, bugünün değeriyle 26.5 milyar liraya mal oldu.

Park için bir yıl çalıştılar
Park ve bahçeler müdürlüğü, Esentepe Mahallesi Muhtarı Muharrem Çınar'ın isteği üzerine 6 Mart 2000 tarihinde Yıldız Posta Caddesi üzerindeki
Esentepe Parkı' nın ıslahına başladı. Onarım çalışması bir yıl sürdü.
Daha sonra sert zemin ve yeşil alan yapılan parka, bir basketbol sahası, havuz, çeşme ve yaklaşık 10 bank kuruldu. Mahalle sakinlerine dinlenme olanağı sunan parka son olarak salıncak, tahterevalli ve kayacaktan oluşan çocuk oyun grubu yerleştirildi. Park ve Bahçeler Müdürü Ahmet Telli'ye göre, parka bakım masrafları dışında ilk aşamada 15.5 bin dolar harcandı.

Parkı plansızlık bozdu
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir başka kurumu olan Fen İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı Altyapı Koordinasyon Müdürlüğü ise, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne 12 Aralık 2002 tarihinde bir yazı göndererek, Barbaros ve Yıldız Posta caddelerinin kesiştiği noktada köprülü kavşak yapılacağı gerekçesiyle, bölgedeki Esentepe Parkı'nın kaldırılmasını istedi. 3 Şubat 2004 tarihinde bitirilmesi planlanan projede, 'Esentepe Parkı altına katlı otopark yapılacağı ve yapım çalışmalarından sonra parkın yeniden aynı şekilde monte edileceği' belirtildi.
Yazı üzerine Esentepe Parkı'nın önce parke taşları söküldü, ardından basketbol sahası ve çocuk oyun grubu kaldırıldı. 2000 yılında 15.5 bin dolar harcanan park, kavşak yapıldıktan sonra yeniden eski haline getirilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediyeden-yap-boz-park_3064.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!