Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Belediyeler Karşı Çıkıyor Sandığın Malı Elde Kalıyor

Emekli Sandığı, paha biçilemeyen varlıklarının satışını engelleyen belediyelerden şikayetçi.

Sabah
Belediyeler Karşı Çıkıyor Sandığın Malı Elde Kalıyor

mekli Sandığı, paha biçilemeyen varlıklarının satışını engelleyen belediyelerden şikayetçi. Kurum, Eskişehir ve Bursa'daki otogar ile Ulus'taki işhanına ilgi olmasına karşın satamıyor.

Hilton Oteli'ni, Özelleştirme İdaresi aracılığıyla 255.5 milyon dolara satan Emekli Sandığı, büyükşehirlerin merkezi yerlerinde bulunan otel, otogar ve işhanlarını tatmin edici ranta dönüştürememekten yakınıyor. Emekli Sandığı yönetimi, "belediye terörü" olarak nitelendirdiği uygulamalar yüzünden patlama yapan emlak sektöründe canlılığın yaşandığı bu dönemde paha biçilemeyen gayrimenkullerine müşteri bulmakta zorlanıyor. Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nun saptamalarına göre, Emekli Sandığı, Türkiye'nin sayılı gayrimenkul zenginleri arasında yer alıyor. Kurumun envanterinde; İstanbul Tarabya ve Maçka Otelleri, İzmir Efes, Büyük Ankara ve Stad otelleri ile Bursa Çelik Palas Oteli görünüyor.

PORTFÖY GENİŞ AMA...

Ankara'daki Rüzgârlı Sokak İşhanı, Hisar Parkı İşhanı, Ulus İşhanı, Lale Sitesi, Kızılay Emek İşhanı, Ulus Anafartalar İşhanı, Harbiye Emek İşhanı, Karaköy İşhanı, Serkdoryan Bloku, Nurhan İşhanı, Onur İşhanı da Sandığın mülkiyetindeki varlıklardan. Özelleştirme İdaresi de eylülde Emek İşhanı'ndaki 194 bağımsız bölümün satışı yapılacak. Kurumun buradan da önemli bir geliri kasasına koyması bekleniyor. Ancak kurum bazı taşınmazlarını belediyeler yüzünden elden çıkaramıyor. Bunlar arasında; Bursa ve Eskişehir eski otogarları, Foça ve Kuşadası Tatil Köyleri, İstanbul Tarabya plaj ve büfesi, Bayramoğlu Eğitim Tesisleri, İstanbul Conrad Oteli arsası, İstanbul Baltalimanı arsası, İstanbul Nispetiye arsası, İstanbul Valikonağı Caddesi- 'nin arsası da kurumun gayrimenkulleri arasında dikkati çekiyor. Sandığın, Petkim, TPAO, Taksim Otelcilik, Emek İnşaat, Merkez Bankası, Eskişehir Çimento'da da ortaklığı bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediyeler-karsi-cikiyor-sandigin-mali-elde-kaliyor_32423.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!