Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Belediyeler Yandı!

Meclis'ten geçen hafta, geceyarısı geçen bir yasa, belediyeleri haciz korkusuyla karşı karşıya bıraktı. 1 Mart'tan sonra oluşacak yeni borçlar için gelirlerin tamamının kesilmesinin önü açıldı.

NTV
2 Belediyeler Yandı!

Meclis'ten geçen hafta, geceyarısı geçen bir yasa, belediyeleri haciz korkusuyla karşı karşıya bıraktı. 1 Mart'tan sonra oluşacak yeni borçlar için gelirlerin tamamının kesilmesinin önü açıldı.

Belediyelerin kamuya olan borçları, vergi, sigorta primi ve Hazine'ye olan borçlar olarak gruplanıyor. Belediyelerin bu borçlarına karşılık olarak genel bütçe gelirlerinden aldıkları payda kesinti yapılıyor. Halen yürürlükte olan yasa, belediyelerin gelir payından yüzde 40'a kadar kesintiye izin veriyor.

Geçen hafta Meclis Genel Kurulu'nun son çalışma gününde kabul edilen Torba Yasa ise 1 Mart'tan sonra oluşacak vergi ve sigorta pirimi borçları için bütçe gelir paylarının yüzde 100'üne kadar kesinti yapılabilmesini öngörüyor.

Mevcut Hazine garantili borçlar ve Hazine'ye olan borçlar ise yüzde 40 kesinti kapsamına girdi.

'Belediyecilik çöker'

Düzenlemeyi değrelendiren Türkiye Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Akgün şunları söyledi: "Yüzde 25'in üzerinde kesinti olması adaletsizliktir. Belediyelerin yüzde 95'i bu yasa ile kapılarına kilit vururlar. Hiçbir şekilde kendi personelinin maaşını ödeyemezler. 16 büyükşehir hariç diğer belediyelerin tamamı iller bankasından aldıkları payla ayakta dururlar. Artık Türkiye'de belediyecilik çökecektir, kamu hizmetleri çökecektir. Belediye personeli aynen Tekel işçileri gibi eylem yapacaktır."

En borçlu belediye İzmit

Belediyelerin Hazine'ye olan borçları 14.4 milyar lira düzeyinde bulunuyor. İzmit Büyükşehir Belediyesi, 4.7 milyar lira ile en borçlu belediye. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu EGO Genel Müdürlüğü ise 4.1 milyar lira borçla ikinci sırada yer alıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediyeler-yandi_76232.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • Ali abime katılıyorum.. gelirlerden %40'a kadar kesinti yapılması belediyelerin bitmesi demektir. Maaş ödemelerini geçelim hizmetlerin bitmesi anlamına gelir. YANITLA
  • haber olayı çok güzel yorumlamış, onun için yorum yazmaya pek gerek yok. hükümetin Belediyelerin gelirlerlerinde iyileştirme yapması gerekir. Köle düzeni kurmaya çalışıyor. Siyasi malzeme olarak kullanacaklar. Yandaş belediyelere herhangi bir haciz, icra işlemi uygulanmayacak. diğer belediyeleri sıkıştırmak için yasayı uygulayacaklar. Olay bu. Şanlıurfa Belediyesi Yazı İşleri Müdürü YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!