Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Belediyeler'de Önergeli Muhalefete İzin Yok

Nüfusu 2 binden az olan belediyelerin kaldırılmasını öngören tasarı için 1470 önerge verildi. Muhalifler önergeler sınırlanınca İçişleri Komisyonu'nu terk etti.

Radikal Gazetesi



üfusu 2 binin altındaki belediyelerle bazı ilk kademe belediyelerinin kaldırılmasını ve 43 yeni ilçe kurulmasını öngören yasa tasarısının görüşmeleri sırasında muhalefet, 'her maddeye bir önerge' kararını protesto ederek TBMM İçişleri Komisyonu'nu terk etti. Muhalefet 1470 önerge vermesine karşın tasarı AKP'lilerin oylarıyla komisyondan geçti.

TBMM İçişleri Komisyonu Ziyaeddin Akbulut başkanlığında 28 Mart'tan önce yürürlüğe girmesi amaçlanan, 'Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Çeşitli Kanunlar'da Değişiklik Öngören Tasarı'yı görüştü. Gergin geçen görüşmelerde zaman zaman sert tartışmalar yaşandı. Muhalefet milletvekilleri tasarıyı eleştirerek alt komisyona havale edilmesini istedi. Bazı muhalefet milletvekilleri de referandum önerdi.

Maddelere geçildiği sırada, Akbulut, tasarının her maddesi için 100'den fazla önerge verildiğini duyurdu. Bunun üzerine AKP'liler tasarının maddeleri üzerinde milletvekillerine 5'er dakika konuşma süresi verilmesi ve üyelerin her maddede bir önerge verebilmelerine ilişkin önerge verdi. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'la MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, komisyon toplantısında önergelerin sınırlandırılamayacağını belirterek düzenlemeye tepki gösterdi. Önergenin kabul edilmesi üzerine CHP, MHP ve DTP'liler toplantıyı terk etti. Anadol ve Vural, TBMM'de ayrı ayrı basın toplantısı düzenleyerek Komisyon Başkanı Akbulut'u halka şikâyet etti. Anadol, AKP'nin komisyonlarda özel yöntemler uyguladığını belirterek, "Seçim sandığını Zati Sungur kutusuna çevirmenin yöntemlerini arıyorlar" dedi.

Komisyona bilgi veren İçişleri Bakanı Beşir Atalay, yerel yönetimler konusunda hazırlanan tasarıyı, 'Cumhuriyet tarihinin en büyük reformu' olarak niteledi. Atalay, "Nüfus ile ilgili bilgiler bize yeni ulaştı. Nüfus sayımını bekledik" dedi. 863 belde belediyesinin kapatılmasıyla yönetim giderlerinde önemli ölçüde tasarruf edileceğine dikkat çeken Atalay, bu yerlerde yapılacak hizmetlerin eksiksiz yürütüleceğini ve kimsenin mağdur olmayacağını söyledi. Atalay, Türkiye'de toplam 2 bin 103 belediye kalmasının öngörüldüğünü belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediyelerde-onergeli-muhalefete-izin-yok_59886.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!