Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Belediyelerden 2 Milyar TL'ye Yakın Yasadışı Harcama"

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Sayıştay Genel Sekreteri'nin, belediyeler ile ilgili 2008'de 1 milyar 800 milyon liralık yasadışı harcama tespit ettiklerini söylediğini iddia etti. Genç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, dün, Sayıştay Genel Sekreteri'ne giderek, Ankara ve İstanbul Büyükşehir belediyeleri ile ilgili denetim

CNN Türk
"Belediyelerden 2 Milyar TL'ye Yakın Yasadışı Harcama"

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Sayıştay Genel Sekreteri'nin, belediyeler ile ilgili 2008'de 1 milyar 800 milyon liralık yasadışı harcama tespit ettiklerini söylediğini iddia etti. Genç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, dün, Sayıştay Genel Sekreteri'ne giderek, Ankara ve İstanbul Büyükşehir belediyeleri ile ilgili denetim raporlarını istediğini anlattı. Genel sekreterin ise veremeyeceğini söylediğini ifade eden Genç, "Ankara Büyükşehir Belediyesi hesabından, belediyeye bağlı gençlik spor kulübünün hesabına aktarılan 6 milyon lira ilgili de bilgi istedim ancak buna da yanıt alamadım" dedi.

Kamer Genç, Sayıştay Genel Sekreteri'nin, belediyeler ile ilgili 2008'de, 1 milyar 800 milyon liralık bir yasadışı harcama tespit ettiklerini açıkladığını ileri sürdü. Genç, Ankara Büyükşehir Belediyesinde çalışan Halil İbrahim Üçüncü'nün, Ankaraspor'da oynanan Ümit Aydın'a verilmek üzere, belediyeden, belediyeye bağlı Gençlik Spor Kulübünün hesabına aktarılan 100 bin lirayı çektiğini ileri sürdü.

Bununla ilgili soru önergesi de verdiğini belirten Genç, "Hiçbir dönem devlette bu kadar soygun ve talan olmadı. Devlet, dört bir tarafından, iktidar yandaşları ve belediyelerce talan ediliyor. Ne olacak şimdi? Çalanların yanına kar mı kalacak hep?" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin reklam işini, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın gelininin yaptığını öne süren Genç, İstanbul'da 15 günlük lale ekimi için, 552 milyon lira para harcandığı iddiasında bulundu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediyelerden-2-milyar-tlye-yakin-yasadisi-harcama_67314.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!