Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Topbaş: Elde Edilecek Gelir...

"Belediye'nin İETT Garaj Alanı Açıklamaları Gerçekdışı"

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, medyada yer alan İETT garaj alanı ile ilgili haberde "Belediye yetkililerinin arsanın imar durumuna itiraz eden olmadı" açıklamasına tepki gösterdi.

yapi.com.tr
"Belediye'nin İETT Garaj Alanı Açıklamaları Gerçekdışı"

imarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, 19 Mart tarihinde Radikal Gazetesi’nde yer alan İETT Garaj Alanı ile ilgili haberdeki, belediye yetkililerinin “Arsanın imar durumunun iptaline yönelik bir dava açmak artık mümkün değil. Çünkü arsanın imar durumu, bir ay askıda kaldıktan sonra kesinleşti ve itiraz eden olmadı. Bu nedenle arsayı satın alan hukuki sorunla karşılaşmadan projesini yapıp yatırımını başlatabilecek” açıklamasının gerçekdışı olduğunu savundu. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 21 Mart’ta satacağı Levent’teki İETT Garaj Alanı ile ilgili plan tadilatının iptali istemiyle, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına açmış olduğumuz dava İstanbul 7. İdare Mahkemesi’nde sürmektedir.

İETT Garaj Alanı’na ilişkin 19.05.2006 tasdik tarihli 1/5000 nazım imar planı tadilatı 07.07.2006 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde askıya çıkarılmıştır. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi olarak 04.08.2006 tarih ve 26.06.6573 sayılı dilekçe ile bu plan tadilatına itiraz edilmiş; dilekçemizin cevaplanmayarak itirazımınız reddedilmesi üzerine de
04.12.2006 tarihinde de plan iptal davası açılmıştır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin bu gelişmelerden haberdar olmamaları düşünülemeyeceğine göre, medyada yer alan bu gerçek dışı açıklamaların amacı nedir?

Bu açıklamaları yapan Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden yanıt bekliyoruz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediyenin-iett-garaj-alani-aciklamalari-gercekdisi_52837.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!