Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Topbaş: Elde Edilecek Gelir Öncelikle Metro İçin Kullanılacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ihaleden gelecek parayı metro başta olmak üzere ulaşım yatırımlarında kullanacaklarını söyledi.

Milliyet Gazetesi
Topbaş: Elde Edilecek Gelir Öncelikle Metro İçin Kullanılacak

event’teki eski İETT Garajı arazisinin satış ihalesini, 980 milyon YTL + KDV bedelle en yüksek teklifi veren Sama Dubai İstanbul Gayrimenkul AŞ satın almasını değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ihaleden gelecek parayı metro başta olmak üzere ulaşım yatırımlarında kullanacaklarını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İETT garajından elde edilen kaynağın İstanbul için kullanılacağını söyledi. Topbaş, İETT garajının Sama Dubai İstanbul Gayrimenkul Anonim Şirketi’ne 705 milyon dolar, artı KDV olarak bir rakamla ihale edildiğini belirtirken, “Yani YTL olarak 977 milyon 764 bin 500 YTL yapmakta ama onu daha yuvarlak bir hale getirelim kolaylık olsun 980 milyon YTL artı KDV olsun diyorum, kabul mü?" diye sordu. Sama Dubai temsilcileri de bu yuvarlamayı kabul ettiklerini belirttikten sonra konuşmasını sürdüren Topbaş, burada yapılacak olan yapının bölgenin dünyaya yansıması olacağını söyledi.

Topbaş ve Sama Dubai temsilcileri ihale sözleşmesini imzaladı. Kadir Topbaş, ödemenin peşin yapılacağını belirterek, şirket yöneticilerine teşekkür etti.

Yeni araziler satışa çıkarılacak
Topbaş, İstanbul’un modern kentler seviyesine çıkmasının en önemli eksikliğin trafik noktasında çözümlerin gündeme getirilmesi olduğunu ifade ederek, göreve geldiğinden bu güne kadar, 3 yıl dolmadan, 520 bin aracın trafiğe çıktığını, bu artışın sürdüğünü ve ekonomik şartların devam etmesiyle artacağını söyledi. Bu rakamın Avrupa standartların altında olduğunu vurgulayan Topbaş, ağırlıklı toplu taşıma olmak üzere ulaşımda 2012 yılına kadar 22.5 katrilyonluk bir yatırım öngördüklerini kaydetti.

Belediye bütçesinin yatırım bölümünün yüzde 65’ini ulaşıma ayırdıklarını belirten Topbaş, “Bu nakit para bizim için önemli. Biz yine buna benzer bir iki yer daha tespitimiz var, onların da satışıyla ilgili hazırlıklarımızı yapıyoruz. Onları da gelecekte açıklayacağızö dedi. Topbaş, belediyeye ait şirketlerin bir kısmını halka açarak, bir kısmını da satarak kaynak sağlayacaklarını ifade etti.

Geçmişe bakmak yanlış
Zorlu Grubu’nun aldığı Karayollarına ait Zincirlikuyu’daki arazinin geçen yılki ve bugünkü değeri arasında büyük farklar olduğunu belirten Topbaş, arazinin değerinin yarın daha farklı bir boyuta gelebileceğini, bunun da İstanbul’un değerini gösterdiğini söyledi. Topbaş, “Şartlar değişiyor. Şartları bulunduğumuz noktada değerlendirmek lazım, geçmişe bakarak değil. Bir önceki dönemlerine bakmak yanlış olur. Cevahir Alışveriş Merkezi’ndeki satışımızın 200-300 gibi bir rakam düşünürken 750 milyon dolar artı KDV olarak satmak önemli gelişme. İstanbul’da artık gayrimenkuller, yatırım artık İstanbul için önemli. Yabancı, uluslararası boyutta bulunan küresel sermayenin adresi olma konumunda İstanbul" diye konuştu.

İhale edilen araziye yapılacak yapıya ilişkin soru üzerine Topbaş, gayrimenkulün sahibi olan firmanın buna kendisi karar verebileceğini, arazinin imar durumunun belli olduğunu söyledi.

Topbaş, arazide Hazine’ye ait bölümün gelirin Hazine’ye verileceğini kaydetti ve “Kaynak doğrudan ulaşıma kullanılacak. İstanbul’umuz için önemli bir satıştır. Bu bir istikrarın, ekonomik gelişmenin, seçim yılı olmasına rağmen, hiçbir endişenin olmadığının ve güvenin ifadesidir. Verilen rakam dünya gelişmişlik standartlarındadır. İstanbul artık farklı bir platformda, hayırlı olsunö diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından toplam 46 bin 241 metrekare ticaret ve konut alanına sahip Levent’teki eski İETT Garajı arazisinin satış ihalesinde en yüksek teklifi veren Sama Dubai İstanbul Gayrimenkul A.Ş, yüzde 18’lik KDV ile birlikte toplam 1 milyar 156 milyon 400 bin YTL ödeme yapacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/topbas-elde-edilecek-gelir-oncelikle-metro-icin-kullanilacak_52871.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!