Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Belediyenin Kasasını Boşalttı

İçişleri Bakanlığı tarafından yolsuzluk iddialarıyla görevinden alınan Orhanlı eski Belediye Başkanı Cemil Ekşi’nin, belediyeye mal ve hizmet alımı yapılmış gibi göstererek, Maliye Bakanlığı tarafından sakıncalı görülen, 3 ayrı firma adına sahte faturalar kestirterek, bir yıl içerisinde belediye kasasını 1.3 milyon TL boşalttığı belirlendi.

Bir Gün Gazetesi
Belediyenin Kasasını Boşalttı

STRONG>İçişleri Bakanlığı tarafından yolsuzluk iddialarıyla görevinden alınan Orhanlı eski Belediye Başkanı Cemil Ekşi’nin, belediyeye mal ve hizmet alımı yapılmış gibi  göstererek, Maliye Bakanlığı tarafından sakıncalı görülen, 3 ayrı firma adına sahte faturalar kestirterek, bir yıl içerisinde belediye kasasını 1.3 milyon TL  boşalttığı belirlendi.

Yolsuzluk, Bakanlık Kontrolörlerinin 2008 yılında belediyeden kesilen çeklerle yapılan ödemelerin, hangi firmalardan  mal ya da  hizmet  karşılığı olduğunu araştırmaları sonucu saptandı. Soygunun, Orhanlı Belediyesi’ne temizlik, kırtasiye, tekstil ve diğer ihtiyaç malzeme alımları yapılmış gibi gösterilerek; Öz Kağıtçılık, Balin Tekstil, Nuray Tekstil firmalarına ait sahte faturalar karşılığı, belediyenin kestiği çeklerin, Ziraat Bankası Tuzla Şubesi’nden ödenmesiyle gerçekleştirildiği  anlaşıldı.

Tahsilatçı kim?

İçişleri Bakanlığı Kontrolörlerince Tuzla Ziraat Bankası’ndan istenen, 2008 yılında kesilmiş Orhanlı Belediyesi’ne ait 45 adet çekin ödeme dekontunda tahsilatların, Ekşi’nin yakın arkadaşı Tuzla Aydıntepe’de bulunan bir firmanın sahibi Kamil Tosun ve yanında çalışanlarca yapıldığı ortaya çıktı.

Üzerlerinde  firma sahibi ve çalışanlarının  adresi ve telefon numaraları bulanan dekontların hiçbirisinin, faturaları kesen firma yetkilileri tarafından tahsil edilmediği belirlendi.

Yapılan araştırmada bu firmaların adreslerinde bulunmadığı, kesilen faturaların maliyeye bildirimlerinin yapılmadığı, tahsilatların o firmalarla ilgisi bulunmayan kişilerce gerçekleştirildiğinin de altı çiziliyor. Her ay ortalama 100.000’er TL’lik sahte faturalar kestirt ilerek gerçekleştirilen soygunun bir yıl içinde 1.3 trilyon TL’yi bulduğu tarih müfettiş raporlarında kaydediliyor.

CHP Tuzla İlçe Başkanı Ekşi hakkında, belediyeye bağışlanan okul arazisini zimmetine geçirerek başka bir hayırsevere satmaktan; iş ortağına 18 imar uygulaması ile 4 adet akaryakıt istasyonu yeri vermeye, tescilli devlet ormanlarını hazırladığı plan ile imara açmaktan; Ömerli Barajı su koruma havzalarını sanayi kuruluşları yapılmısına göz yummaya kadar pek çok iddia müfettişlerce incelendi.

Müfettişlerin hazırladığı on ayrı raporda 46 ayrı konuda suçlu bulunmuştu. İlk dört rapora istinaden Ekşi ve arkadaşları hakkında Tuzla Asliye Ceza Mahkemelerinde açılan dört ayrı davada, toplam 13.5 yıla kadar hapis cezası ve siyasi yasaklı olmaları isteniyor. Hazırlık aşamasında olan pek çok davanın da önümüzdeki günlerde açılması bekleniyor.

Ekşi, beldesinde depolanan zehirli varillerin bulunmasının ardından mensup olduğu ANAP’tan istifa etmiş, bir süre sonra da, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın katıldığı bir törenle CHP’ye geçmişti. Rozeti bizzat Baykal tarafından takılan Ekşi, İçişleri Bakanlığı tarafından yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle Belediye Başkanı iken görevinden alınmıştı. 29 Mart Yerel Seçimleri’nde CHP Tuzla Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmiş; ancak seçimleri kaybetmişti. Ocak ayında yapılan kavgalı kongrede CHP Tuzla İlçe Başkanlığına seçilmiş; 14 Şubat 2010 yılında yapılan İstanbul İl Kongresinde’de İl Başkanı Gürsel Tekin’in hazırladığı listeden CHP’nin Büyük Kurultay Delegesi olmayı başarmıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediyenin-kasasini-bosaltti-_78188.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!