Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

‘Ben de Şarkı Söylemeye Kalkarsam!’

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Bergama’daki antik Allianoi kaplıca merkezinin Yortanlı Barajı sularının altında kalacak olmasına tepki gösteren megastar Tarkan’ı eleştirmeye devam etti. Eroğlu, “Tarkan bu tür teknik işleri bize bırakırsa memnun oluruz. Ben de baraj yapmayı bırakıp şarkı söylemeye kalkarsam işler çok değişir” dedi.

Milliyet Gazetesi
‘Ben de Şarkı Söylemeye Kalkarsam!’

evre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Bergama’daki antik Allianoi kaplıca merkezinin Yortanlı Barajı sularının altında kalacak olmasına tepki gösteren megastar Tarkan’ı eleştirmeye devam etti. Eroğlu, “Tarkan bu tür teknik işleri bize bırakırsa memnun oluruz. Ben de baraj yapmayı bırakıp şarkı söylemeye kalkarsam işler çok değişir” dedi.

‘Gerginlik yok’

Referandum çalışması için Muğla’nın Fethiye ilçesine gelen Bakan Eroğlu, ilçe merkezindeki çarşıdaki dükkanlara tek tek girerek ‘evet’ oyu istedi. Bakan Eroğlu, ziyaret sırasında İzmir Bergama’daki antik Alliaoni kaplıca merkezinin Yortanlı Barajı suları altında kalacak olmasına tepki gösteren Tarkan’ı eleştirmeye devam etti. Eroğlu, ‘Alliaoni’ diye bir antik kent olmadığını belirterek, şunları söyledi: “Ben Tarkan’ı severim. Aramızda bir gerginlik söz konusu değil. Ben sadece ‘Tarkan güzel şarkı söylüyor, şarkı söylemeye devam etsin. Bu işleri bize bıraksın’ dedim. Tarkan gerçekten bu tür teknik işleri bize bırakırsa memnun oluruz. Ben de baraj yapmayı bırakıp şarkı söylemeye kalkarsam işler çok değişir.”

‘Derme çatma bir yer’

 Eroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Son zamanlarda İzmir Valisi tarafından yenilenmiştir. Bir defa çatısı derme çatma bir yer. Memurlar yeni konmuş. Duvarlar keza öyleydi. Orada sadece sütunlar var. Bir de Peri Kızı vardı. Sütunları da kaplayarak koruyoruz zaten. Bunun için trilyonlarca lira para sarf ettik. Tarihte Allianoi diye bir belge yok. Oranın adı Paşa Kaplıcasıdır. Bizans döneminde, kısa bir zaman kaplıca olarak kullanılmış, sonra gelişen zamanlarda tahrip olmuş. Biz oraya baraj yapmasak kimsenin haberi bile olmayacaktı. Tarihi eserleri çıkarıp koruyoruz. Biz oraya 5- 6 milyon lira para harcadık. Çıkan tarihi eserler de Bergama Müzesi’ne götürülüyor.”

Bakan ‘Yok öyle bir yer’ diyor ama...

Kültür Bakanlığı’na göre ‘çok  önemli merkez’

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun İzmir’in Bergama ilçesindeki Yortanlı Barajı suları altında kalacak antik Allianoi kenti için Tarkan’a kızıp “Yok öyle bir yer.  Allianoi ismi uydurma” sözlerinin ardından tepkiler ve eylemler artarken, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın internet sitesinde ise Allianoi için “önemli bir değer” nitelemesi yapıldığı ortaya çıktı.

Önemli konaklama merkezi

Antik kent, Kültür Bakanlığı’nın sitesinde ise Allianoi başlığıyla şu ifadelerle yer alıyor:

“Son yıllarda yapılan kazı çalışmaları sonucunda Bergama’nın 18 km kuzeydoğusunda Paşa Ilıcası olarak anılan merkezde Asklepios’a adanmış yeni bir Asklepieion ortaya çıkartılmıştır. II. yüzyılda yaşamış Hadrianotherai’lı P.A. Aristides, Hieroi Logoi (Kutsal Sözler) adlı eserinde; Pergamon’a 120 stadia (23-25 km) uzaklıkta olan Allianoi’da şifa bulduğunu aktarır. Pergamon ve yakın çevresinde bu uzaklıkta, bu ölçülerde başka bir sağlık merkezi olmadığından Allianoi, Asklepieionu’nun Paşa Ilıcası Mevkii’nde keşfedilen antik merkez olduğu sanılmaktadır. Kült merkezinin yakın çevresindeki yerleşmelerle bağlantısı araştırılmış, yol ağlarının hep bu alanla olan bağlantısından dolayı bu alanın önemli konaklama merkezlerinden biri olduğu saptanmıştır.”

Sitede, 1998’den bu yana süren kurtarma kazı çalışmalarına da değinilerek kentte çift kemerli Roma köprüsü, dükkân ve mekânlar, büyük kilise, tören yolu, içme ve antik su sitmeleri gibi buluntulardan da bahsediliyor. Sitede ayrıca, “Bizans döneminde kısmen yerleşime sahne olan merkez, Batı Anadolu’da sıcak su kaynağının üzerinde kurulmuş, en büyük ve en iyi korunmuş komplekslerden biridir” ifadeleri yer alıyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: arkeoloji kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/ben-de-sarki-soylemeye-kalkarsam_82389.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!