Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Benzer Kesinti Yine Yaşanabilir

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi Başkanı Mahir Ulutaş, 31 Mart’ta tüm Türkiye’yi etkileyen elektrik kesintilerinin yanlış manevra ve operasyon sonucu fiyaskoya dönüştüğünü söyledi.

yapi.com.tr
Benzer Kesinti Yine Yaşanabilir

DHA'nın haberine göre, Ulutaş, “2006’da da benzer olay yaşanmıştı. Yine tekrarlanabilir. Enerji tek elden yönetilmeli. TEİAŞ’ta yetkin mühendisler, ehil insanlar siyasi baskılardan uzak çalışmalı. Sorun olduğunda istediği santrali devreye alıp istediğini çıkartabilmeli” dedi.

İki nedeni olabilir

Mahir Ulutaş, Türkiye genelinde elektrik kesintisi yaşanmasıyla ilgili ne Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan, ne de TEİAŞ’tan resmi bir açıklama olmadığını, ancak böylesine büyük çaplı bir olayın yaşanması için iki neden olabileceğini bildirdi. Ulutaş, “İlki, bu kesintinin olması için enerji santrallerinde tüketimle talep arasında dengesizlik olmuş olması gerekir.

Enerji santrallerinde üretilen enerji miktarı tüketime karışmazsa frekans düşmeye başlar. Bu, çok hızlı müdahale edilmesi gereken bir süreçtir. İkincisi, santral arıza yaptığı için dengesizlik oluşunca yedek santralin devreye alınması gerekir ya da kontrollü olarak kesinti yapılmalıdır. Bunun da zamanında yapılması şarttır. Aksi halde kartopu gibi büyür. Türkiye’yi etkileyen 31 Mart kesintilerinde de problemin böyle bir durum olduğu görülüyor” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/benzer-kesinti-yine-yasanabilir_129975.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!