Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bergama'ya Yeni Otogar

Bergama Belediyesi tarafından İzmir-Çanakkale Karayolu ayrımına yapılacak şehirlerarası otobüs terminalinin temeli törenle atıldı. Törene Kaymakam

Yeni Asır
Bergama'ya Yeni Otogar

ergama Belediyesi tarafından İzmir-Çanakkale Karayolu ayrımına yapılacak şehirlerarası otobüs terminalinin temeli törenle atıldı.

Törene Kaymakam Hüseyin Eren, Belediye Başkanı Akif Ersezgin, Emniyet Müdürü Nusret Demirbilek, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Temel atma töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Akif Ersezgin, "Bergama çıkmaz sokak olmaktan kurtulacak" sloganıyla başlattıkları projeyi 14 ayda bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

İşlevini tamamladı
Yeni otogarın tamamlanmasıyla Bergama'nın çıkmaz sokak görüntüsünden kurtulacağını belirten Ersezgin, "3 bin yıllık geçmişi bulunan ilçemizde halen kullanılmakta olan otogar artık işlevini tamamlamış, ihtiyaca cevap veremez hale gelmişti. Bu gerçeğin ışığında Bergama'ya yeni bir otogar kazandırmak için vatandaşlarımıza söz verdik. Şimdi bu sözümüzü tutuyoruz" dedi.
Yeni otogarın yerini özenle seçtiklerini kaydeden Başkan Ersezgin, "İlçemize gelenler belirli bir saatten sonra hiçbir yere gidemiyor, zorunlu olarak burada kalıyordu. İlçemizi çıkmak sokak olmaktan kurtarmak için otogarı özellikle İzmir-Çanakkale Karayolu'nun kenarına yapıyoruz" diye konuştu.

Arsaya para verilmedi
Otogarın tamamlanmasıyla ilçenin büyümesinin de Güney-Batı istikametine doğru olacağını vurgulayan Başkan Ersezgin, şöyle devam etti:
"Bu sayede daha sağlam zeminli yerlerde konutlar inşa edilirken, tarım arazilerimiz de korunmuş olacak. Otogar inşaatının arazisini belediye kasasından tek bir kuruş harcamadan aldık. Gerek bu arsayı belediyemize kazandıranlara gerek yeni otogar için emeği geçen ve geçecek herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Hedefimiz, Bergama'yı daha çağdaş bir ilçe haline getirmek. Projelerimizle Bergama'yı Avrupa standartlarına getirmek istiyoruz."

14 ayda hizmete girecek
* İzmir-Çanakkale Karayolu'na yapılacak.
* 18 bin metrekarelik alanda 3 bin 476 metrekare olarak inşa edilecek.
* 1 trilyon 924 milyar liraya mal olacak.
* 14 ayda tamamlanacak.
* İnşaat alanına ayrıca otobüs park alanı, servis ve taksi bekleme alanları, özel araç park sahası, yanaşma peronları, yolcu bekleme salonları, giriş ve dağılım holleri, bilet satış üniteleri ile ofisler kurulacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bergamaya-yeni-otogar_9904.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!