Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Betofiber Üretim Hedefini Aştı

Teknik Holding çatısı altında cam elyaf katkılı prekast beton üretimi yapan Betofiber, Bursa’da düzenlenen Yapı Fuarı’na katılarak müşterileriyle bir araya geldi. 2008’in sonlarında 275 m²/gün olan üretim miktarına ulaşarak yıllık 100 bin metrekarelik hedefini gerçekleştiren Betofiber, 2009’daki yıllık üretim hedefini ise 180 bin metrekareye

yapi.com.tr
Betofiber Üretim Hedefini Aştı

008 sonundaki 100 bin metrekarelik hedefini gerçekleştiren Betofiber, Şubat 2009’da 120 bin metrekare üretim rakamına ulaştı. Başkan Umut Durbakayım, yeni hedefi 180 bin olarak revize etti. Bu yılki üretim hedefini 180 bin metrekareye yükselten Betofiber’de istihdam oranı da yüzde 15 arttı. Betofiber, Ankara’ya yeni bir şube açarken, üretim kalitesini daha da yükseltmek için yeni bir laboratuar kurdu.

Teknik Holding çatısı altında cam elyaf katkılı prekast beton üretimi yapan Betofiber, Bursa’da düzenlenen Yapı Fuarı’na katılarak müşterileriyle bir araya geldi. 2008’in sonlarında 275 m²/gün olan üretim miktarına ulaşarak yıllık 100 bin metrekarelik hedefini gerçekleştiren Betofiber, 2009’daki yıllık üretim hedefini ise 180 bin metrekareye yükseltti. Söz konusu üretim miktarının günlük 500 metrekareye denk geldiğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, ilk iki ayda yapılan sözleşmelerle hedefe emin adımlarla ilerlediklerini açıkladı. Şubat 2009 itibariyle günlük 300 metrekare üretim yapılmaya başlandığını ifade eden Durbakayım, şimdiden 120 bin m²/yıl üretim rakamlarına ulaşıldığını vurguladı. Betofiber olarak her zaman gerçekçi yaklaşımlar sergilediklerinin altını çizen Umut Durbakayım, fiyat rekabetinde agresif olmalarına karşın öngörülen hedeflerde ise daha mütevazi bir yaklaşım sergilediklerinin altını çizdi.

Yeni pazar açılımları

Betofiber’in pazarlama stratejisindeki hedeflerde de yenilikler olduğunu açıklayan Umut Durbakayım, bu kapsamda alışveriş merkezleri ve oteller ile görüşmelere başlandığını ve tekliflerin verildiğini belirtti. Yeni pazarlar konusundaki görüşmelerin sonucuna göre 180 bin metrekarelik yıllık üretim hedefinin tekrar revize edilebileceğini belirten Durbakayım, “Yeni pazarlar konusundaki çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Bu tip projelerde yaptığımız ön görüşmeler olumlu sonuçlanırsa, günlük üretimimiz 400 metrekareyi aşar” bilgisini verdi.

Teknik Holding çatısı altında üretilen cam elyaf katkılı prekast betonun teknolojik bir ürün olduğunu hatırlatan Umut Durbakayım, inşaat dışındaki pazar potansiyeline de dikkat çekti. GRC ürünlerinin depreme karşı dayanıklılığı, klasik sisteme göre daha hafif olması, kullanım maliyetinin çok uygun olması ve hacimsel avantajı, montaj hızından dolayı tercih edildiğini belirten Durbakayım, ürünlerin Avrupa’da ses ve güneş kırıcı olarak kullanıldığına da vurgu yaptı.
 
Krizde kalifiyeli personel sayısını artırdı

Betofiber’deki üretim artışı, istihdamı da artırdı. Başkan Durbakayım, “Sektöre 350 kişilik bir ekip ile başladık ve bu rakamı 3 yıl içinde iki katına çıkarmayı hedeflediğimizi belirtik. Bu konuda da verdiğimiz taahhüdün arkasında duruyoruz ve işsizliğin had safhaya çıktığı bugünlerde istihdamı yüzde 15 artırdık” dedi.

Yeni laboratuar kuruldu

Her yıl yaklaşık 1 milyon Euro civarında Ar-Ge harcaması öngören Betofiber’in 2009 planındaki yatırım hamlesi, yeni bir laboratuar kurarak gerçekleşti. Yaklaşık 100 bin Euro yatırımla Avrupa standartlarında yeni bir laboratuarın devreye girdiği bilgisini veren Umut Durbakayım, “Betofiber markası altında ürettiğimiz ürünler, önce kendi laboratuarımızda test ediliyor. Daha sonra Avrupa’ya gönderiliyor ve üretim onayı alındıktan sonra müşteriye sunuluyor” bilgisini aktardı.

Ürün kalitesini artırmak için çalışmaların yapıldığı laboratuarda basınç dayanıklılığı, sızdırmazlık testlerinin yapıldığını söyleyen Durbakayım, testten geçen ürünlerin aynı zamanda Yıldız Teknik Üniversitesi’ne de gönderilerek A1 sınıfı standartlara sahip ürün formatında olduklarına dair onaya sunulduğunu da sözlerine ekledi.

İlk yatırım Ankara’da gerçekleşiyor

Yeni fabrika yatırımının da devam ettiği bilgisini veren Durbakayım, Orhanlı’daki mevcut fabrikanın yanındaki arsaya yapılması öngörülen üretim hattına odaklandıklarını söyledi. Düzce yatırımı konusundaki çalışmaların da eş zamanlı olarak sürdüğünü açıklayan Durbakayım, geçtiğimiz 3–4 ay içinde İstanbul ve Marmara bölgesinden aşırı talep gelmesi nedeni ile Orhanlı’daki ek yatırımın öne alındığını açıkladı.

Betofiber’in 2009’daki ilk yatırımının ise pazarlama cephesinde olduğunu kaydeden Durbakayım, Betofiber’in Anadolu’ya daha iyi hizmet verebilmesi için Ankara’da şube açıldığını açıkladı. Başkan Durbakayım gelişmelere göre Ankara’ya fabrika açıp açmamaya karar verileceğini de açıklamasına ekledi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/betofiber-uretim-hedefini-asti_67685.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!