Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Beton 2013 Kongresi ve Fuarı

Beton Kalitesinde Yeni Sayfa

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın yayımladığı yönetmelikle, 1 Temmuz 2010 tarihinden itibaren betonda kalite işareti olan 'G Uygunluk Belgesi' olmayan kalitesiz hazır betonlar kullanılamayacak. Söz konusu yönetmelik, tüm hazır beton tesislerine denetim ve G belgesi zorunluluğu getiriyor. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nca 'G Uygunluk Denetimleri'

yapi.com.tr
Beton Kalitesinde Yeni Sayfa

ılda 70 milyon metreküpe ulaşan üretim miktarları, betonun yapı malzemesi olarak deprem güvenliği açısından önemi düşünüldüğünde kaliteli beton üretimini gerekli kılıyor. Yapılam araştırmalar, deprem yıkımlarının en önemli nedenlerinin başında kalitesiz beton kullanımının geldiğini ortaya koyuyor. T.C. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, 1 Temmuz 2010’dan itibaren başta beton olmak üzere, CE kapsamında olmayan yapı malzemelerinde kalitesiz üretimi engelleyecek olan 'G İşareti Yönetmeliği'ni yayımladı. Yönetmelik, sürekli sistem denetimi ve habersiz ürün denetimlerini öngörüyor.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, KGS - Kalite Güvence Sistemi İktisadi İşletmesi’ni de 27 Mayıs 2010 tarih ve 27593 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğ ile betonda 'G Uygunluk Belgesi' verecek uygunluk değerlendirme kuruluşu olarak '001' kimlik kayıt numarası ile görevlendirdi. KGS, 1995 yılından bu yana hazır beton tesislerine yönelik denetim ve belgelendirme faaliyetlerini titizlikle sürdürüyor. Bugüne kadar sadece gönüllülük esasına dayalı olarak denetim ve belgelendirme hizmeti veren KGS, alınan bu yetkiyle birlikte bundan sonra KGS Belgesinin yanısıra betonda zorunlu hale gelen 'G Uygunluk Belgesi' de verecek. G İşareti Yönetmeliği’inin başarılı olması için denetim işinin ciddi şekilde yapılması ve Bakanlık tarafından sıkı takibi gerekiyor.

KGS - Kalite Güvence Sistemi

KGS - Kalite Güvence Sistemi İktisadi İşletmesi, Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından Türkiye’de sektörel denetimin ilk örneklerinden biri olarak 1995 yılında kuruldu. 2004 yılında Avrupa Birliği entegrasyonu sürecinde yeniden yapılanan KGS, Bayındırlık ve İskan, Sanayi, Çevre ve Orman Bakanlıkları, Üniversiteler, Mühendis ve Mimar Odaları, TÜBİTAK, Türkiye Belediyeler Birliği ve sektörün önde gelen sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla 20 üyeden oluşan bir kurul tarafından yönetiliyor.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/beton-kalitesinde-yeni-sayfa_80962.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!