Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Betonda, 100 Milyon Dolarlık Yeni Yatırım

Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Gürdal, bu yıl toplam 100 milyon dolara malolacak 40 yeni hazır beton tesisinin faaliyete

Dünya



b>Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Gürdal, bu yıl toplam 100 milyon dolara malolacak 40 yeni hazır beton tesisinin faaliyete geçeceğini söyledi.

Sektördeki hareketliliğe bağlı olarak 2004 yılında hazır beton tesisi yatırımlarının büyük bir hız kazandığını vurgulayan Gürdal, 40 tesisten 20'sinin sezon öncesinde faaliyete geçtiğini, 20 tanesinin ise bitmek üzere olduğunu kaydetti. Gürdal, "Her tesiste yaklaşık 10 araç ve 2 tane de pompa olduğunu düşünürsek, sektöre 100 milyon dolarlık yeni bir sermaye girişi olacak" dedi.

Yeni tesislerin ağırlıklı olarak Marmara Bölgesi'nde yoğunlaştığını anlatan Gürdal, "Ege Bölgesi ve Antalya yöresinde ve Ankara'da ciddi bir yapılanma var. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise bir miktar artış başladı" diye konuştu.

Bunun yanı sıra mevcut tesislerin de, istihdamı artırıcı yönde ekipmanları artırmaya, işleri hızlandırmaya ve yeni araç alımına devam ettiklerini belirten Gürdal, birlik üyesi kuruluşların 2003 yılı üretimlerinin 16.5 milyon metreküp olduğunu anlatti.

Bu yıl bu rakamın en az yüzde 15-20'lik bir artışla, 19 milyon metrekübe ulaşmasını beklediklerini kaydeden Gürdal, toplam pazarın potansiyelinin ise 25 milyon metreküpten, 30 milyon metrekübe yaklaşacağını tahmin ettiklerini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/betonda-100-milyon-dolarlik-yeni-yatirim_11539.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!