Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Beyoğlu Belediyesi'nden Çöken Bina ile İlgili Açıklaması

İstanbul Sütlüce'de geçtiğimiz hafta toprak kayması sonucu bir bina çöktü. Herhangi bir yaralanma ve can kaybının yaşanmadığı olaya ilişkin Beyoğlu Belediyesi'nden yapılan açıklamada, olay sonrası yaşanan tüm mağduriyetlerin giderilmesi adına çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

yapi.com.tr
Beyoğlu Belediyesi'nden Çöken Bina ile İlgili Açıklaması

DHA'da yer alan habere göre açıklamada, 24 Temmuz 2018 tarihinde Sütlüce İmrahor Caddesinde meydana gelen toprak kayması sonucu binanın çöktüğü ve yedi binanın ise güvenlik nedeniyle Beyoğlu Belediyesi tarafından tedbir amaçlı boşaltıldığı belirtilerek şu bilgilere yer verildi:

"İlk günden itibaren Beyoğlu Belediyesi toprak kaymasının gerçekleştiği yerde gerekli tedbirleri alındı ve evleri boşaltılan vatandaşları çeşitli otellere yerleştirip misafir ederek tüm ihtiyaçları sağlandı. Beyoğlu Belediyesi ve ilgili kurumlar; mühendislik çalışmalarıyla, olayın nedeni ve çözümü üzerinde birlikte çalıştı. Hafriyat yapılan parselde mukavemetin sağlanması için gerekli tedbirler alındı. Bölgede devam eden toprak kaymasının önlemesi amacıyla, toprak kaymasıyla oluşan çukur, dolgu malzemesi kullanılarak dolduruldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nden temel ve zemin mekaniği konusunda uzman akademisyenler tarafından yapılan değerlendirmeler doğrultusunda müdahale yöntemleri oluşturularak, binalar 4 gün gözlem altına alındı. Binalarda çatlama, kayma ve çökme risklerini ölçmek üzere 10 reflektör ve 30 mira çivisi ile ölçümler yapıldı.

Yapılan ölçümler ve incelemeler sonrasında tahliye edilen 7 binada toprak kaymasından kaynaklanan herhangi bir hasara rastlanmadı. Bilirkişi raporu doğrultusunda binaların mühürleri çözülerek vatandaşların evlerine dönmeleri sağlandı.

Beyoğlu Belediyesi öncülüğünde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyoğlu Kaymakamlığı ve AFAD'ın destekleriyle, başta çöken binada yaşayan vatandaşlar olmak üzere 72 aileye ayni ve nakdi yardımlar yapılmaya başlandı."

Yapılan açıklamada ayrıca, yıkılan binada yaşayan 5 aileye düzenlerini kurabilmeleri için 6 aylık kira destek programı oluşturulduğu, ilgili ailelerin ev eşyalarının karşılanması sürecinin başlatıldığı dile getirildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/beyoglu-belediyesinden-coken-bina-ile-ilgili-aciklamasi_167196.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!